februari 2013

26 februari 2013
gepost door Luc Rerren

Nicola Triscott is gespecialiseerd in het grensgebied tussen kunst, wetenschap, technologie en de maatschappij. Ze is de oprichter en directeur van The Arts Catalyst, een Londense kunstenorganisatie die kunstenaars in contact brengt met wetenschap en commissies geeft voor experimentele projecten.

www.nicolatriscott.org
www.artscatalyst.org
 

07 maart 2013
gepost door Luc Rerren

Beyond Art & Design: the meaning of artistic PhD's, MAD-research as a case

08 februari 2013 tot 16 februari 2013
gepost door Luc Rerren

MAD-Valentine is een project van de opleiding Object & Jewellery aan de MAD-Faculty te Hasselt. De studenten van 2de bachelor werden gestimuleerd tot serieel denken met behulp van de hedendaagse lasersnijtechnologie. De samenwerking met FABLAB Genk maakte het mogelijk met deze digitale techniek te experimenteren en zo op een relatief snelle manier serieproducten te vervaardigen. Met gerecycleerde materialen vanuit het Creazi-magazijn, zoals hout, papier, leder, kunststof en vinyl, kwamen via ‘upcycling’ waardevolle sieraden tot stand.

01 februari 2013 tot 01 maart 2013
gepost door Luc Rerren

MAD-Multiple is een project van de opleiding Object & Jewellery aan de MAD-Faculty te Hasselt. De studenten van 2de bachelor werden gestimuleerd tot serieel denken met behulp van de hedendaagse lasersnijtechnologie. De samenwerking met FABLAB Genk maakte het mogelijk met deze digitale techniek te experimenteren en zo op een relatief snelle manier serieproducten te vervaardigen. Met gerecycleerde materialen vanuit het Creazi-magazijn, zoals hout, papier, leder, kunststof en vinyl,  kwamen via ‘upcycling’ waardevolle sieraden tot stand.