Das Treffen

Locatie

Das Treffen is een duo-presentatie met kunstenaars Caroline Coolen (°1975, B) en Bart Van Dijck (°1973, B). Das Treffen is zowel een ontmoeting als een gevecht. De sculpturen, tekeningen en video’s in deze tentoon- stelling gaan in dialoog met elkaar, soms vreedzaam, maar soms ook strijdlustig. Het thema ‘strijd’ is bij beide kunstenaars vaak al aanwezig in het werk an sich.

Opening in de vorm van een performance op zaterdag 12 januari om 20u in CIAP.
De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 24 februari 2013.

Openingsuren
Dinsdag tot en met vrijdag van 11u tot 18u
Zaterdag en zondag van 13u  tot 17u
Gesloten op maandag en officiële feestdagen

Caroline Coolen
In het werk van Caroline Coolen transformeert het landschap dikwijls tot een slagveld. Haar tekeningen en sculpturen zijn heroïsche taferelen van nederlagen en overwinningen. Zij refereert daarbij aan de historische schilderkunst en zij is geïntrigeerd door het landschap in zijn verschillende verschijningen. Ze plaats zichzelf daarbij in de rol van de toeschouwer die gefascineerd kijkt naar het schaakspel tussen natuur en mens.

Bart Van Dijck
Het werk van Bart Van Dijck is eerder eclectisch. Zijn werken zijn dikwijls geïnspireerd door volksculturen, tradities en rituelen. Zijn video’s, tekeningen en sculpturen zijn tegelijk een mix en een clash tussen ‘exotische’ en lokale culturen, tussen verleden en heden, tussen 'high art 'en 'low art'

Beide kunstenaars zijn docent ‘sculpture’ aan de MAD Faculty Hasselt.

Waar?: 
CIAP
Armand Hertzstraat 21
3500 Hasselt

www.ciap.be
Meer evenementen van PXL-MAD