Kunstenloket VZW bestaat 10 jaar. Hoera!

En dat zullen we vieren. Niet met serpentines en confetti wel samen met jullie: kunstenaars en creatieven. En op de manier zoals we dat het beste kunnen: door jullie te helpen. Daarom serveren we  een geanimeerd adviesmenu verdeeld over drie gangen, of beter locaties, telkens met een feestelijk toet(s)je.

Het Kunstenloket organiseert tal van adviesmomenten en opleidingen rond zakelijke en juridische thema’s, specifiek voor creatieven. De voorbije tien jaar hebben we om en bij de 50.000 mensen in Vlaanderen kunnen informeren en adviseren. Daar zijn we blij om. Maar ons werk is nog lang niet af. Meer dan ooit is Het Kunstenloket een houvast voor de creatieve sector, een sector die voortdurend evolueert en verandert.

Met ons feestprogramma spelen we in op drie nieuwe golven waarop creatieven meesurfen én waarmee we drie steden afschuimen.

DIGITALISERING / Gent (13 november)

AANVULLENDE FINANCIERING / Antwerpen (20 november)

INTERNATIONALISERING / Brussel (27 november)

Met 10 JAAR Kunstenloket brengen we Kunst & Creatie in perspectief. Hoe ga je als kunstenaar of creatieveling om met digitalisering, of hoe kan je internationaliseren? En wat met financiering of extra middelen naast subsidies?

Het zijn drie concrete thema’s die juridische, zakelijke en organisatorische implicaties hebben én toch willen we daarop telkens een feestavond enten. Naargelang het thema serveren we inspirerende gastsprekers: creatieven die uit eigen ervaring spreken, aangevuld met een expert ter zake. En, naast een natje en een droogje, krijg je een toemaatje toegespitst op de eigenheid van de locatie en van het thema. Zo krijg je bij Timelab een geprint gadget, is er een mini-concert van Byron Bay in Het Bos en bij Wiels krijg je een voucher voor de tentoonstellingen van Ana Torfs en Mark Leckey.

Meer evenementen van PXL-MAD