A-Z lezing Aldo Bakker

Locatie

Aldo Bakker (NL, 1971) startte zijn carrière als ontwerper van juwelen. Geduld en perfectie, aangeleerd in dit vakgebied, zijn vaardigheden die nog steeds herkenbaar zijn in de ontwerpen van vandaag en de leidraad vormen doorheen zijn werk. De liefde voor traditionele technieken als ‘Urushi’, een Japanse laktechniek, onderstrepen deze werk- en denkwijze.

De eigenzinnige, functionele objecten die Aldo Bakker creërt, roepen om een bepaalde vertraging en vragen van de toeschouwer/gebruiker hun volle aandacht en aanwezigheid. Ze zijn niet in één oogopslag leesbaar. Laag per laag onthult zich de functie van het object en worden de exacte keuzes van vorm en materiaal duidelijk, als een perfecte symbiose tussen de verschillende elementen. De objecten krijgen hierdoor een autonoom en eigenzinnig karakter.

Aldo Bakker stelde wereldwijd tentoon (Sfera te Kyoto, Design Miami/Basel, Flow Gallery te London, Salone Di Mobile te Milaan) en zijn werk werd aangekocht door tal van musea (V&A London, Design Museum Gent, SM’S te ‘s Hertogenbosch, Silver Museum Schoonhoven, …). Aldo geeft les aan de Design Academy te Eindhoven aan het Well-Being Department.

Zin in meer. Schrijf je dan in voor de lezing op dinsdag 29 januari om 20.00u in Z33 via onderstaande link.

www.a-zlezingen.be

 

 

Waar?: 
Cultuurcentrum Z33
Zebrazaal
Zuivelmarkt 33
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD