Alumnus Maarten Renckens en docent Ann Bessemans schrijven basiscursus Glyphs

02 oktober 2014 - 09:51

Ontwerper Maarten Renckens (MAD-alumnus Grafisch Ontwerp) schreef samen met en voor Ann Bessemans, docent typografie aan de MAD-faculty, een basiscursus om het programma Glyphs aan te leren.

Glyphs is een redelijk nieuw programma voor het aanmaken van digitale lettertypes, zeker in vergelijking met zijn concurrenten zoals FontLab Studio of Fontographer. In deze basiscursus is het niet de bedoeling om Glyphs tot in detail te bespreken, omdat dan het overzicht verloren gaat. De basiscursus wordt beknopt gehouden, met een zo degelijk mogelijk overzicht van alles wat er echt nodig is om een goed uitgewerkt lettertype te ontwikkelen. De cursus is goedgekeurd door de ontwikkelaars van Glyphs en wordt regelmatig geüpdatet. U kan de cursus in digitaal formaat downloaden op cursus.artengar.com.

Deze cursus is gratis, en mag naar believen afgedrukt en herverdeeld worden mits correcte bronvermelding. De uitgebreide engelstalige handleiding van glyphs is online te downloaden op www.glyphsapp.com/getting-started.

Meer nieuws van PXL-MAD