Margot Declerck wint de BKRK lederwedstrijd

18 maart 2015 - 17:27

Margot Declerck is masterstudent Object & Jewellery aan PXL-MAD en nu ook kersvers winnaar van de lederwedstrijd die Bokrijk afgelopen najaar lanceerde. Met BKRK — ‘Bokrijk brandmerkt’ — wil Bokrijk de hedendaagse relevantie van vakmanschap illustreren. Deze lederwedstrijd bewijst alvast dat de cross-over tussen ambachtelijke expertise en hedendaagse insteken tot boeiende nieuwe wegen kan leiden.

Kuppers&wuytens maakten het eerste BKRK product — een kaarthouder als hedendaagse variant op de geldbuidel. Het werk van Lore Langendries, doctoraatstudent aan PXL-MAD, ontvangt het BKRK-label.

De BKRK-producten zijn verkrijgbaar in de museumshop in het Openluchtmuseum of op de website www.bokrijk.be, die vanaf mei wordt uitgebreid met een webshop. Ook het winnende ontwerp — een lederen riempje, bedoeld voor het samenhouden van allerhande kabels — zal vanaf 1 mei te koop worden aangeboden (verkoopprijs: 14 euro).

Via het project BKRK wil Bokrijk tussen maart 2016 en maart 2018 tien vakmanschappen die hun oorsprong vinden in het vroegere dagelijkse leven op een innovatieve manier in de kijker zetten in de historische huizen in het Openluchtmuseum, onder curatorschap van designer-architect Bart Lens. Bokrijk trekt zo verder de kaart van het ‘vakmanschap’ en wil een plek zijn waar ontwerper en vakman elkaar ontmoeten én versterken en waar bezoekers een actuele kijk op geschiedenis krijgen. Leren uit het verleden verruimt immers onze blik op de toekomst. 

Meer nieuws van PXL-MAD