MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

Nieuws

Van 20 tot 29 augustus 2024 organiseert Villa Verbeelding i.s.m. PXL-MAD School of Arts een nieuwe Summer School Illustratie met o.a. Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Isabelle Vandenabeele, Sebastiaan Van Doninck en Kaatje Vermeire. Studenten van PXL-MAD hebben het voorrecht om eerder in te schrijven en genieten ook van een fikse korting.

Kijk nog vandaag hier voor meer info

 

Arocha & Schraenen is een kunstenaarsduo dat sinds 2006 samenwerkt met verschillende media, zoals schilderijen, tekeningen en prints. Spiegelende en interactieve sculpturale installaties op grote schaal vormen de kern van hun samenwerkingsproject. Hun abstracte installaties en sculpturen komen voort uit alledaagse voorwerpen. De kunstenaars ontdoen deze objecten van hun functionaliteit en reduceren ze zo tot hun basisessentie en vorm.

Zondag 9 juni 2024 worden in België verkiezingen georganiseerd voor het Europees Parlement, de Kamer van Volksvertegenwoordigers (Federaal Parlement) en het Vlaams of Brussels Parlement. Zondag 13 oktober gaan we opnieuw naar het stemlokaal voor de verkiezingen van de Gemeente- en Provincieraad.

Helen Britton is een multidisciplinaire Australische kunstenaar gevestigd in München (Duitsland). Haar praktijk omvat sieraden, beeldhouwwerken, tekeningen, sjablonen en installaties, en wordt beïnvloed door populaire cultuur en volkskunst, bedreigde tradities, milieucrisis en menselijke angst. In haar lezing zal ze een overzicht geven van haar recente artistieke projecten.

Van harte welkom op Helen’s lezing op donderdag 28 maart, 19:00, AudiTorium Juweelontwerp & Edelsmeedkunst, Gebouw G, PXL-MAD School of Arts, Campus Elfde Linie, Hasselt.

Lieven Segers  —  LETTEREN
tot 19 april 2024 @ Provinciehuis Antwerpen (BE)

Koen van den Broek  —  Of(f) Road
tot 21 apri 2024 @ Ludwig Museum, Koblenz (DE)

Caroline Coolen en Marieke Pauwels  —  Sculpturale Keramiek
tot 26 april 2024 @ CC Maasmechelen (BE)

Jeroen Peeters  —  Back-to-back: perspectives on artists' writing and publishing
van 27 tot 28 april 2024 @ Cas-co, Leuven (BE)