Peter De Cupere en Koen Vanmechelen in tentoonstelling 'Museum op schaal 1/7'

02 oktober 2014 - 13:27

De Kunsthal Rotterdam pakt met de tentoonstelling 'Museum op schaal 1/7' groots uit met honderd miniatuur museumzalen waarin presentaties te zien zijn van Belgische kunstenaars en artistieke bewegingen in de 20ste en 21ste eeuw.

'Museum op schaal' is een initiatief van de Belgische galeriehouder Ronny Van de Velde. Van de Velde nodigde meer dan honderd Belgische kunstenaars uit om in miniatuurzalen van 1,00 x 0,65 x 0,60 meter, op een schaal van 1:7, hun werk te tonen. Naast een aantal thematische zalen rond onder andere het symbolisme, het surrealisme, de fotografie, de Cobrabeweging en de avant-garde hebben hedendaagse kunstenaars elk hun eigen zaal ingericht. Deelnemende kunstenaars zijn Jan Fabre, Koen Vanmechelen, Jan de Cock, Luc Tuymans, Ann Veronica Janssens, Peter De Cupere, Anne-Mie van Kerckhoven, Panamarenko en vele anderen.

'Museum op schaal' is een rijke ontmoeting met de Belgische kunst die fantasie en zintuigen prikkelt. Van 13 september tot en met 7 december in De Kunsthal Rotterdam.

Website De Kunsthal Rotterdam

 

Meer nieuws van PXL-MAD