MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Leven, wonen en vervoer

Student zijn is meer dan studeren alleen: studeren aan een hogeschool biedt ook nieuwe uitdagingen! Je gaat misschien op kot, je leert nieuwe mensen kennen, je moet zelf voor je eten zorgen, je wil toch nog wat extra beweging na de lesuren,… Bovendien is studeren niet goedkoop! En soms kan het zijn dat je het even allemaal niet meer ziet zitten. De studentenvoorzieningen staan voor je klaar! Wij ondersteunen je als student op het vlak van huisvesting, mobiliteit, gezonde voeding, sport, cultuur en studentleven. 

WONEN

Studeren aan een hogeschool gaat voor velen gepaard met een 'kot'-leven. Het is belangrijk dat je je goed voelt op je kamer, want dit wordt nu je nieuwe 'thuis'. Een gouden tip in je zoektocht: maak tijd vrij om een kot te zoeken, bezoek verschillende kamers en vergelijk.

Waar ga je op zoek voor een kot in Hasselt, Diepenbeek en Genk?

Hogeschool PXL beheert samen met de UHasselt, UC Leuven-Limburg (UCLL) en de privé eigenaars een kamerbestand met zo’n 3.300 kamers (koten/studio's). Deze kamers kan je in het straatbeeld herkennen aan de affiche ‘studentenkamer te huur’ met de logo’s van de drie instellingen. De verhuurders die deze affiche uithangen, maken gebruik van het modelhuurcontract.

Indien je huurt met een modelhuurcontract en een kopie van je huurovereenkomst binnenbrengt op de Huisvestingsdienst van de hogeschool, zal er een gratis polis B.A. afgesloten worden. Deze dekt schade aan je studentenkamer. Schade aan je persoonlijke spullen valt in principe onder de familiale verzekering van je ouders. Dit vraag je best even na bij je verzekeringsmakelaar. (Meer info over deze verzekering kan je altijd opvragen bij de dienst Huisvesting.)

Kijk hier om een kot te zoeken binnen het kamerbestand

Of zoek een kamer in de XIOR-toren op de campus

MOBILITEIT EN VERVOER

Je kan voor je verplaatsignen van station of kot naar de campus een fiets huren of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Klik hier voor informatie op de website van Hogeschool PXL.

GEZONDE VOEDING

Uitgehongerd van hard blokken of behoefte aan nieuwe energie? Hogeschool PXL beschikt over een uiterst voortreffelijk studentenrestaurant (gebouw D). Dagelijks is er een ruim aanbod van kwaliteitsvolle, evenwichtige en afwisselende maaltijden die bovendien gezond en prijsvriendelijk zijn.
Ontbijt: 7.30 – 10 uur
Cafetaria: 7.30 – 17 uur
Studentenrestaurant: 11.30 – 13.30 uur
De weekmenu’s en prijzen vind je hier.

SPORT

Voor alle Limburgse studenten is er de Studentensportkaart. Deze kost € 25 per jaar die je via de hogeschool kan aanvragen. De maand oktober wordt aanzien als proefperiode, waarin je je favoriete sporten kan uittesten. Daarna moet je een sportkaart hebben om te kunnen deelnemen aan de activiteiten of om te kunnen profiteren van de kortingen.

Je kan het hele jaar door deelnemen aan gratis activiteiten op de Universitaire Campus van Diepenbeek en campi van Hogeschool PXL. Hier spreken we over zaalvoetbal, groepslessen, badminton, zelfverdediging, ... Ook zijn er lessenreeksen waar je voor een kleine prijs 5 lessen kan volgen. Dit gaat bv. over stijldansen, muurklimmen, squash, ... En tenslotte worden er elk jaar een aantal speciale activiteiten georganiseerd. Toppers zijn de jaarlijkse skireis en de regattawedstrijd. Deze worden vlot afgewisseld met een dagje mountainbike, duiken, zweefvliegen, ... Een aantal van deze activiteiten zijn gratis, voor andere betaal je een kleine bijdrage.

Klik hier voor meer informatie over sporten aan de Hogeschool PXL.

CULTUUR

Hogeschool PXL organiseert een brede waaier van culturele activiteiten voor studenten. Zo wordt enkele keren per jaar een filmpremière getoond in de Kinepolis in Hasselt en is er een samenwerking met cultuurcentrum Hasselt en Cultuurcentrum Genk. Tegen een zacht prijsje bezoek je theatervoorstellingen, tentoonstellingen, musicals, enz…
Om het exacte aanbod te kennen, houd je je mailbox in de gaten of kijk je op:

Klik hier voor meer informatie over het cultuuraanbod van de Hogeschool PXL.

 

STUDENTENVERENIGING

Artem is momenteel de studentenvereniging van PXL-MAD. Zin om aan te sluiten? Neem dan contact op met Sonja Spee (Sonja.Spee@PXL.BE), opleidingshoofd van PXL-MAD.
Hogeschool PXL heeft ook een groep STUVERS. Als stuver vertegenwoordig je studenten in verschillende raden en heb je inspraak in het curriculum en het opleidingsaanbod. Kijk hier voor meer info.