Artistieke werking
PXL-MAD School of Arts biedt een Academische Bachelor en Master Beeldende Kunsten en ontwikkelt in het kader van dat onderwijs onderzoek. Daarnaast organiseert PXL-MAD onder de noemer MAD EXPO jaarlijks tal van lezingen, tentoonstellingen en workshops.
Naast onderwijs en onderzoek levert PXL-MAD via de module MAD-Projects maatschappelijke dienstverlening. In de strikte zin wordt 'maatschappelijke dienstverlening' in het decreet beschreven als “alle prestaties ten behoeve van derden, tegen vergoeding geleverd door de diensten van een hogeschool of hieraan verbonden personen, en die voortvloeien uit aan de hogeschool aanwezige kennis, resultaten van projectmatig wetenschappelijke onderzoek of technologie”.
Via de module WOEKRR wil PXL-MAD nadenken en handelen over sociale, maatschappelijke en ecologische uitdagingen die onze samenleving de komende jaren te wachten staan.
MAD EXPO
MAD EXPO staat voor de organisatie van tentoonstellingen, zowel met werk van externe ontwerpers en kunstenaars, als van studenten. Dit doen we zowel in eigen huis als op externe locaties. Studenten leren langs deze weg hun werk presenteren en maken kennis met werk van gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars.
De Kooi is een polyvalente (expositie)ruimte in gebouw C. MAD Gallery is de prachtige expostieruimte op niveau +1 in gebouw G. Het AudiTorium, de expositieruimte voor studenten Juweelontwerp & Edelsmeedkunst op de benedenverdieping van gebouw G, doet tevens dienst voor de 'Thursday Talks lezingen'.
Onder de titel GYM — Generating New Masters — organiseert Vrije Kunsten tentoonstellingen en toonmomenten met het werk van hun masterstudenten in de oude turnzaal op Campus Elfde Linie, dat tevens hun werkruimte is gedurende het academiejaar.
Meer info:
Bert Willems (Bert.Willems@PXL.BE) en/of Ruth Sleurs (Ruth.Sleurs@PXL.BE)
MAD-Projects
In het kader van 'maatschappelijke dienstverlening' werken 3e bachelor Grafisch Ontwerp binnen de module MAD-PROJECTS gedurende een halve dag per week aan projecten voor externe opdrachtgevers, bij voorkeur uit de non-profit sector. De projecten worden zo veel als mogelijk ontwikkeld via teamwork over de verschillende disciplines heen (Grafische Vormgeving, Illustratieve Vormgeving, Interaction & Motion Design en Reclame Vormgeving).
Via deze projecten wordt de ondernemingszin, verantwoordelijkheidszin, het engagement en de teamgeest positief gestimuleerd en leren de studenten werken binnen strakke(re) deadlines en realistische budgetten. Bovendien zijn de resultaten van zulke opdrachten een interessante aanvulling van het persoonlijk portfolio van de student.
Zo werkten we de laatste jaren voor o.a. Het Vlaams Jongerenparlement, Stichting Prins Laurent, Limburgs Landschap, Stad Hasselt, Jenevermuseum Hasselt, Hasselt Zorgstad, Virga Jesse Comité Hasselt, Sporting Hasselt, ZOL Campus Genk, CAW Limburg, Landelijke Kinderopvang, Adoptiehuis vzw, MoMenT Tongeren, Klimop Tongeren, Vickey & Alexis vzw Genk, Liberation Garden Leopoldsburg, Herita vzw, Sint-Gerardus Diepenbeek, ...
Heb je zelf een interessante opdracht voor onze studenten Grafisch Ontwerp? Neem dan contact op met Luc Rerren (Luc.Rerren@PXL.BE), docent en coördinator van MAD-Projects.
WOEKRR
PXL-MAD wil in de komende jaren werk maken van de integratie van de SDG's (ontwikkelingsdoelstellingen) in ons schoolbeleid en curricula. We zijn ons bewust van de sociale, maatschappelijke en ecologische uitdagingen die ons de komende jaren te wachten staan en willen daar als kunstschool ook een actieve rol in spelen.
WOEKRR is de naam van een denktank die onafhankelijk de schouders wil zetten onder een andere, betere, leefbare wereld en ideeën wil vormgeven in concrete acties.
WOEKRR stelt studenten in staat om vrijwilligerswerk om te zetten in studiepunten en zo ook hun portfolio aan te vullen met maatschappelijk engagement. Dit zegt iets over hoe onze studenten in de wereld staan!
Wil je zelf participeren in WOEKRR? Neem dan contact op met docent en coördinator Els De Ceuster (Els.DeCeuster@PXL.BE)