PXL-MAD opent nieuw academiejaar met tentoonstelling van Honoré d'O. Meer info

Nieuws

Karin Peulen en Mike Feyen  —  Hortus Horti Horto
tot 21 september 2023 @ Havenstraat, Hasselt (BE)

Caroline Coolen  —  WILD APPLES
vernissage zondag 24 september 2023
expo tot 22 november 2023 @ abdij Sint-Truiden (BE)

Caroline Coolen  —  TRANSFER
tot 24 september 2023 @ ARTZUID 2023, Amsterdam (NL)

Marieke Pauwels  —  Premio Faenza / 62nd Faenza Prize
tot 29 oktober 2023 @ International Museum of Ceramics, Faenza (IT)

EXcITed presenteerde eind juni tot begin juli in MAD Gallery — de indrukwekkende expositieruimte in gebouw G op campus Elfde Linie in Hasselt — de afstudeerprojecten van de masters Vrije Kunsten van PXL-MAD.

Kijk hier naar de showreel van de expositie

 

Ann Bessemans, onderzoeker en docent aan PXL-MAD Hasselt, haalt opnieuw een research grant van 75000 Dollar binnen van Microsoft Advanced Reading Technologies (USA) voor een leesbaarheidsonderzoek omtrent emotie in tekst.

Nu vrijdag 23 juni worden in C-mine Genk de winnaars van de Wanatoeprijs 2023 bekend gemaakt tijdens de Wanatoe Award Ceremonie. Drie van de tien genomineerden zijn studenten van PXL-MAD: Niaz Mirmobini, Diedre Schwillens en Emily Hutchings. Wie de Wanatoeprijs wint werd bepaald door een tienkoppige jury. Voor de Publieksprijs kan jij zelf stemmen. Zeker doen!

Stem hier voor de Wanatoe Publieksprijs

NEXIT toont de afstudeerprojecten van de bachelorstudenten van PXL-MAD in De Kooi (Grafisch Ontwerp), het AudiTorium in gebouw G (Juweelontwerp & Edelsmeedkunst) en GYM (Vrije Kunsten) op campus Elfde Linie in Hasselt. NEXIT opent woensdag 28 juni om 18:00, aansluitend de proclamaties van de bacherlors, en is voor het ruime publiek gratis te bezichtigen op donderdag 29 juni van 10:00 tot 18:00