MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

Nieuws

PXL-MAD organiseert i.s.m. VONK ook dit academiejaar een reeks spraakmakende lezingen met beeldende kunstenaars. Donderdag 22 februari ontvangen ze Dennis Tyfus, beeldend kunstenaar, radiomaker, grafisch vormgever, muzikant, uitgever (met zijn eigen label Ultra Eczema), no-choice tatoeëerder en applausmeter.

Aline Verstraeten  —  Paradis Perdus
tot 22 februari 2024 @ Belgian Gallery, Brussel (BE)

Aline Verstraeten  —  Gaverprijs 2024
tot 24 februari 2024 @ CC De Schakel, Waregem (BE)

Aline Verstraeten  —  VLOEDLIJN
van 1 tot 29 maart 2024 @ MAD-Gallery, Hasselt (BE)

Griet Moors  —  VLOEDLIJN
van 1 tot 29 maart 2024 @ MAD-Gallery, Hasselt (BE)

Sieraadontwerper Gésine Hackenberg gebruikt verschillende technieken en materialen om de conceptuele overlap tussen sieraden en aspecten van het dagelijkse leven te verkennen. Ze onderzoekt hoe huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en materialen zich verhouden tot het individu en het lichaam. Geschiedenis en klassieke onderwerpen uit de beeldende kunsten en sieraden dienen als belangrijke inspiratiebronnen waarvan ze elementen vertaald naar een eigen en hedendaagse context.
 

PXL-MAD School of Arts opent donderdag 29 februari 2024 in haar prestigieuze tentoonstellingsruimte MAD-Gallery de tentoonstelling VLOEDLIJN met werk van 18 alumni. De tentoonstelling brengt meer dan 30 werken samen van kunstenaars die hun opleiding kregen in de ateliers op campus Elfde Linie in Hasselt. Het resultaat is een gevarieerde én indrukwekkende verzameling, zorgvuldig geselecteerd door Mieke Mels, curator bij Mu.ZEE in Oostende.

 

Donderdag 30 november om 19:00 ontvangt Grafisch Ontwerp Tina De Souter voor een lezing. Gespecialiseerd in het maken van kunst- en fotografieboeken stroomt Tina De Souter als een frisse wind door het designlandschap. Ze werkt samen met kunstenaars uit alle hoeken van de creatieve industrie om hun gedachten en ideeën te vertalen naar boekontwerp.