MAD ABOUT ARTS? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze toelatingsproef. Kijk hier voor meer info

Nieuws

In het overzicht '20 to watch' presenteert Flanders DC 10 opkomende talenten uit de designsector en 10 veelbelovende talenten uit de mode. Twintig ontwerpers die één of enkele jaren geleden hun eerste stappen hebben gezet in de design- of modewereld en waarvan Flanders DC gelooft dat ze een mooie en succesvolle toekomst tegemoet gaan. Eén van die talenten is het duo Mass Lee,  het Antwerpse juwelenlabel van de Finse Josefine Mass (PXL-MAD School of Arts) en de Zuid-Koreaanse Dabin Lee. Hun creaties slaan een brug tussen kunst en mode.

 

Lieven Segers  —  The Seduction of the Bureaucrat
van 12 maart tot 6 juni 2023 @ De Garage, Mechelen (BE)

Pieter Vermeulen (curator)  —  The Seduction of the Bureaucrat
van 12 maart tot 6 juni 2023 @ De Garage, Mechelen (BE)

Dominique Somers  —  SOLARIS 20
van 17 maart tot 26 april 2023 @ Violet Art Space, Antwerpen (BE)

Peter de Cupere  —  Horizons Olfactifs
tot 18 maart 2023 @ Fondation Espace Ecureuil, Toulouse (FR)

Schrijf je nu in voor het postgraduaat ‘eArts: New Media Art in Virtual Spaces’, een unieke opleiding in Europa!
Het postgraduaat eArts is een éénjarige multidisciplinaire opleiding, waarin je de kennis en de vaardigheden verwerft om digitale, artistieke ervaringen te creëren via de nieuwste technologische mogelijkheden. Door technologie en kunst te combineren is het postgraduaat een broedplaats voor innovatieve ideeën en baanbrekende projecten.
Eindprojecten van dit postgraduaat zullen hun showcase kennen in de gloednieuwe digitale arena op Corda Campus.

Brussels Airlines presenteerde vorige week haar nieuwe Belgische icoon 'Trident', een eerbetoon aan de Red Flames en de Rode Duivels. Het toestel werd ontworpen door de vormgevers van branding agency Today, waarvan Tom Andries — docent Grafische Vormgeving aan PXL-MAD — oprichter en creatief directeur is. “We zijn heel trots dat we hieraan mochten meewerken. Een vliegtuig mee designen is een droom voor elke ontwerper.” zegt Tom. 

Uit meer dan 2000 inzendingen wereldwijd werd het project ‘Expressive typefaces to improve reading and boost confidence’ van Niaz Mirmobini en Ann Bessemans uitgekozen (PXL-MAD School of Arts en UHasselt).