Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

Nieuws

Van 20 tot 29 augustus 2024 organiseert Villa Verbeelding i.s.m. PXL-MAD School of Arts een nieuwe Summer School Illustratie met o.a. Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Isabelle Vandenabeele, Sebastiaan Van Doninck en Kaatje Vermeire. Studenten van PXL-MAD hebben het voorrecht om eerder in te schrijven en genieten ook van een fikse korting.

Kijk nog vandaag hier voor meer info

 

Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, sluit zijn opleiding af op wel zeer memorabele wijze: hij slaagde erin om een van de felbegeerde maar zeldzame D&AD New Blood Awards te winnen. Deze internationale wedstrijd voor studenten en jonge starters in de grafische en communicatie sector, selecteert het beste werk wereldwijd. Sinds 2009 wonnen slechts 11 Belgen een New Blood Pencil.

 

Lieven Segers  —  Bow A Head
tot 16 juni 2024 @ Annie Gentils Gallery, Antwerpen (BE)

Patrick Vanden Eynde  —  Aesthetic Echoes
tot 16 juni 2024 @ Plus One Gallery, Antwerpen (BE)

Lieven Segers en Tom Vansant  —  The Casa Lina Connection
tot 9 juni 2024 @ AAIMACHINE, Statiestraat, Antwerpen (BE)

Lieven Segers  —  Souvenirs From Whimsical Travels
tot 22 juni 2024 @ Base-Alpha Gallery, Antwerpen (BE)

Is de masterproef door generatieve artificiële intelligentie op sterven na dood? Bert Willems, Hoofd Onderzoek aan PXL-MAD School of Arts, blaast het sluitstuk van het hoger onderwijs nieuw leven in. Zeggen dat generatieve AI de dader is, is een dooddoener. Wel laat AI misschien eerder zien hoe doods ons onderwijs geworden is.

Lees hier het volledig artikel in rekto:verso

Arocha & Schraenen is een kunstenaarsduo dat sinds 2006 samenwerkt met verschillende media, zoals schilderijen, tekeningen en prints. Spiegelende en interactieve sculpturale installaties op grote schaal vormen de kern van hun samenwerkingsproject. Hun abstracte installaties en sculpturen komen voort uit alledaagse voorwerpen. De kunstenaars ontdoen deze objecten van hun functionaliteit en reduceren ze zo tot hun basisessentie en vorm.