MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Sociale Dienst en Ombuds

Studiegeld

Het studiegeld dat je betaalt voor een academiejaar, hangt af van het type studiecontract, het aantal studiepunten waarvoor je bent ingeschreven en je mogelijk recht op een studietoelage van de Vlaamse Overheid. Doe hier je aanvraag!. Je kan ook altijd terecht bij de sociale dienst voor info en hulp bij de aanvraag.

Zonder studietoelage betaal je in academiejaar 2023-2024 voor een diploma- of creditcontract van 60 studiepunten € 1092,10. Een bijna-beursstudent betaalt € 576,10. Beursstudenten betalen een bedrag van € 128,80.

Eventuele bijkomende kosten
- aankoop laptop
- aankoop cursussen
- huur kot
- vervoerskosten
- ontspanningsactiviteiten
- …

Sociale Dienst

Als student kan je plots geconfronteerd worden met allerlei sociale, administratieve, financiële of andere problemen. De deur van de maatschappelijk assistenten staat steeds open om te luisteren naar jouw verhaal.
Voor allerhande advies en informatie aangaande je statuut als student, kinderbijslag, werkloosheid, mutualiteit, OCMW-steun, studeren met een RVA-vrijstelling, werken als jobstudent, vakantiewerk, … kan je er steeds terecht.

Moeilijkheden om je studies te financieren?
Misschien kom je wel in aanmerking voor een STUVO-toelage. Na een financieel onderzoek gaan wij na wat de mogelijkheden zijn. Zo bestaat er een toelage op vlak van studiereizen, materialen, openbaar vervoer, op kot gaan, laptop,... Opgelet! Deze financiële tussenkomst heeft niets te maken met een beurs of studietoelage van de Vlaamse Overheid. 

Bereikbaarheid:
De sociale dienst is bereikbaar zonder afspraak op de volgende momenten (gebouw D, 2e verdiep):
Maandag, woensdag en donderdag van 8u30 tot 16u00 
Dinsdag van 8u30 tot 12u30
Vrijdag van 8u30 tot 14u00  

Je kan een afspraak maken via mail naar socialedienst@pxl.be.

Je kan ook steeds rechtsreeks contact opnemen met een van de medewerkers:

romina.bijnens@pxl.be
+ 32 11 77 58 42
+ 32 479  88 52 49

krista.derks@pxl.be
+ 32 11  77 58 43
+ 32 488  35 47 53

evelien.vanmelckebeke@pxl.be
+ 32 11  77 58 41
+ 32 489  78 12 42
 

Ombudsdienst

Heb je behoefte aan een vertrouwelijk gesprek, een vraag of ontevredenheid omtrent bepaalde opleidingsonderdelen, of wens je een klacht in te dienen m.b.t. een medestudent, docent of de resultaten van je jury of examen, kan je na een afspraak via mail terecht bij de ombudsdienst:

Voor studenten Grafisch Ontwerp en de Educatieve Master: Jeannine Vrins (Jeannine.Vrins@pxl.be)
Voor studenten Juweelontwerp en Vrije Kunsten: Luc Rerren (Luc.Rerren@PXL.BE)

Het gesprek wordt altijd met de meeste discretie behandeld. In geval van een klacht wordt er een veslag gemaakt dat wordt overgemaakt aan het opleidingshoofd die verdere stappen zal ondernemen, indien nodig.