MAD ABOUT ARTS? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze toelatingsproef. Kijk hier voor meer info

Agenda

Expo The Book Lovers

De laatste jaren is er een proliferatie van beeldende kunstenaars die romans maken als onderdeel van hun bredere kunstpraktijk. In die zin is het mogelijk de kunstenaarsroman te zien als een nieuw medium in de beeldende kunst, net als bijvoorbeeld video of performance. Toch is er heel weinig over bekend.

In Absence

Er bestaat een bijzondere relatie tussen rouw en objecten. In Absence creëert een gedachtenwisseling tussen objecten én beeldende kunst enerzijds en tussen historische rouwtradities én hedendaagse verbeelding anderzijds. De expo is een gedeelde ruimte waarin genuanceerd en vernieuwend over rouw en verlies nagedacht en gesproken kan worden. In Absence verwijst naar de schijnbaar tegenstrijdige rol die objecten kunnen spelen in een rouwproces. Objecten kunnen de afwezigheid van een gestorven geliefde pijnlijk voelbaar maken, maar ook die persoon terug oproepen.

Infodag 22 april 2023

MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren? Breng dan zaterdag 22 april tussen 10:00 en 14:00 een bezoek aan PXL-MAD School of Arts Hasselt. Je maakt kennis met het curriculum, de ateliers of studio's van jouw voorkeur, studenten en docenten.