PXL-MAD opent nieuw academiejaar met tentoonstelling van Honoré d'O. Meer info

A Bite of Knowledge

PXL-MAD opent het nieuwe academiejaar met expo 'A Bite of Knowledge' van Honoré d’O, gecureerd door Luk Lambrecht. Honoré d'O (1961) is een kunstenaar van invloed en opereert tussen de plooien en (n)iemandsland van taal en beelden, die in een staat van voorlopigheid en poëzie blijven resoneren.

Voor PXL-MAD School of Arts, spint hij op basis van zijn iconisch werk ‘Draaiboek voor de Schatbewaarder’ (1996-97) een web met ander werk in een intense 'lerende' dialoog met geactiveerde studenten/docenten. Een insert met kunst en tekst van kunstenaar Leo Copers, aangevuld met een ‘mysterious artwork’ uit de ruime S.M.A.K.-collectie — dat op de vernissage wordt onthuld — genereert een ferme beet in de wetenschap dat kennis over mens en wereld nooit af is.

Opening donderdag 5 oktober:
18:00: Grote Aula, gebouw B
introducties van Honoré d'O, Christophe De Jaeger (directur GLUON Brussel) en Iris Paschalidis (Hoofd collectie S.M.A.K. Gent)
19:00: MAD Gallery, gebouw G
Opening tentoonstelling met werk van Honoré d'O, Leo Copers en mysterious artwork uit de collectie van het S.M.A.K. Gent.

Finissage donderdag 26 oktober
18:00: MAD Gallery, gebouw G
Beschouwing van Philippe Van Cauteren, directeur S.M.A.K. Gent.

 

Waar?: 
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw B en G
Elfde-Liniestraat
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD