Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

Expo Map Soul Humanity Comfort

De vijf buitenlandse Erasmus studenten van PXL-MAD School of Arts presenteren in de tentoonstelling Map Soul Humanity Comfort zowel individueel als groepswerk. Het project is een rollercoaster rit van kunst doordrenkt van een studentenleven en de constante aanwezigheid van corona.

Zowel het indivuduele als het groepswerk in de tentoonstelling nodigen het publiek uit om tijdens de verkenning van het concept van het kunstwerk zelf een aangename gemoedstoestand te bereiken. Het is een zoektocht naar wat het echte werk is. De individuele werken zijn zowel schilderijen, sculpturen, motion design en videokunst, telkens gebaseerd op een optische illusie voor stressvermindering die een toevluchtsoord kan zijn voor velen. Het collectieve werk is een videodocumentaire waar de leegte in ons huidig sociaal netwerk wordt gesimuleerd.

Elk kunstwerk is een persoonlijke uiting omtrent de beleving tijdens deze bijzondere periode, maar wordt verenigd met de andere werken door een gemeenschappelijk concept, beeld of icoon, namelijk de wasmachine.

Van 7 tot 21 januari 2021, op weekdagen van 09:00 tot 17:00, De Kooi.

 

Waar?: 
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw C
Elfde-Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD