MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

Expo VLOEDLIJN

PXL-MAD School of Arts toont van 1 tot 29 maart 2024 in haar prestigieuze MAD-Gallery de tentoonstelling VLOEDLIJN met werk van 18 alumni / kunstenaars die de Opleiding Beeldende Kunsten volgden op Campus Elfde Linie in Hasselt. Sinds meer dan 50 jaar krijgen studenten les in diverse kunstpraktijken op de campus aan de Elfde-Liniestraat. Hoog tijd voor een overzichtstentoonstelling.

VLOEDLIJN brengt meer dan 30 werken samen van 18 kunstenaars.  Deze gevarieerde én indrukwekkende verzameling werd zorgvuldig geselecteerd door Mieke Mels, curator bij Mu.ZEE in Oostende.  

De titel VLOEDLIJN verwijst naar die plaats op het strand waar niet alleen de mooiste schatten worden gevonden, maar waar ook het afval aanspoelt.  De vloedlijn weerspiegelt een wereld die voortdurend in beweging is en is op die manier ook een metafoor voor de carrière en het werk van deze kunstenaars.  De tentoonstelling brengt heel diverse kunstenaarspraktijken samen van kunstenaars die zijn afgestudeerd in Hasselt en (nog altijd) professioneel actief zijn.   Hun werk is een soms aangrijpende, soms provocerende of minstens tot de verbeelding sprekende staalkaart van het talent en de creativiteit van een boeiende generatie beeldende kunstenaars.  De ‘vloedlijn’ is die plaats waar dagelijks tabula rasa wordt gemaakt en een nieuw kader wordt gecreëerd waarin alles mogelijk is.  Het is boven alles dé plek waar ook onze verbeelding wordt geprikkeld.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de campus (weekdagen van 13u tot 17u) en uitzonderlijk ook op zaterdag 9 maart van 10u tot 17u

Deelnemende kunstenaars: Jorden Boulet, Erik Chiafele, Irina Colun, Rachel Daniëls, Lisse Declercq, Manu Engelen, Jessie Georges, Elias Ghekiere, Daan Gielis, Gommaar Gilliams, Joke Hansen, Griet Moors, Aaron-Victor Peeters, Karl Philips, Roel Vandermeeren, Kirsten Vanlangenacker, Aline Verstraten en Indra Wouters.

VLOEDLIJN is van 1 tot 29 maart 2024 GRATIS te bezoeken tijdens weekdagen van 13:00 tot 17:00, MAD-Gallery, gebouw G, Campus Elfde Linie, Elfde-Liniestraat 25, 3500 Hasselt.

Wil je de vernissage van VLOEDLIJN op donderdag 29 februari om 18:00 persoonlijk bijwonen? Registreer dan uiterlijk 26 februari jouw aanwezigheid.

Registreer hier je aanwezigheid op de vernissage

 

 

Waar?: 
MAD-Gallery
Campus Elfde Linie, gebouw G
Elfde-Liniestraat 25, 3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD