65 jaar Kunstonderwijs te Hasselt

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kunstateliers bij PXL-MAD School of Arts opent de opleiding een tentoonstelling onder de titel ’Het schilderatelier. 65 jaar Hoger Kunstonderwijs te Hasselt’. Joannes Késenne, eredocent en curator van deze tentoonstelling, verzamelde 21 werken van 7 docenten / kunstschilders die sinds de start van het Hoger Kunstonderwijs in Hasselt (1955) tot en met vandaag verbonden waren of nog zijn aan het schilderatelier.

Gelijktijdig toont PXL-MAD in hun nieuwe tentoonstellingsruimte enkele topwerken van wereldberoemde kunstenaars uit de collectie van het S.M.A.K. onder de titel 'No More Boring Art! From the S.M.A.K. Collection curated by Koen van den Broek'.

De feestelijke openingen met inleidingen van o.a. Koen van den Broek (docent Schilderkunst), Joannes Késenne (eredocent en curator) en Philippe Van Cauteren (artistiek directeur S.M.A.K.) vinden plaats op donderdag 20 februari om 19u. De tentoonstellingen zijn tot 31 maart gratis te bezoeken tijdens de lesuren (maandag - vrijdag / 9-17u).

Wil je de opening gratis bijwonen? Schrijf je hier dan in en dit voor 19 februari 2020

 

Waar?: 
Nieuwbouw PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie
Gouverneur Verwilghensingel
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD