MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

Lezing met Musketon en David Carson

Dinsdag 17 december in de namiddag verwelkomt PXL-MAD School of Arts David Carson en Musketon voor een lezing over hun werk. Noteer deze datum alvast in je agenda, want dit mag je absoluut niet missen.

David Carson is een Amerikaans grafisch ontwerper, art director en surfer. Carson is vooral bekend om zijn innovatief tijdschriftontwerp en het gebruik van experimentele typografie in de jaren 80 en 90. Carson is voor een hele generatie vormgevers de reden geweest om grafisch ontwerp te studeren. Zijn volstrekt intuïtieve designs, lak aan regels en buitenaardse typografische experimenten waren midden jaren negentig het meest spraakmakend in de wereld van magazinevormgeving.

Musketon is het creatieve alter ego van Bert Dries, een succesvolle jonge illustrator van eigen huis. Na zijn studies aan PXL-MAD begon Bert onmiddellijk als zelfstandig illustrator met een indrukwekkend portfolio van opdrachtgevers zoals o.a. MTV, JIMtv, Nike, Mazda en Coca Cola.
Naast het werk voor externe opdrachtgevers ontwikkelde hij zijn eigen art book 'Vector City'.

PROGRAMMA

15:00 - 15:55: lezing Bert Dries (Musketon)
15:55 - 16:10: pauze
16:10 - 17:30: lezing David Carson

De lezing is tevens toegankelijk voor externen na een mailtje naar Luc.Rerren@PXL.BE. Gelieve ook het aantal deelnemers te vermelden.

 

Waar?: 
PXL-Congress, zaal Pacioli
Campus Elfde Linie, gebouw F
Elfde-Liniestraat
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD