Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

Lunch Lecture met Nadia Naveau

Woensdag 22 december om 19:00 organiseert PXL-MAD de vijfde editie van Lunch Lectures. Voor deze editie interviewt Lieven Segers, kunstenaar en docent aan PXL-MAD, Nadia Naveau tijdens een wandeling door haar nieuwe solo tentoonstelling.

Het werk van Nadia Naveau (°1975, Brugge, woont en werkt in Antwerpen) start vanuit klei in haar atelier, haar eigen handen en een immense imaginaire databank aan (kunsthistorisch) beeldmateriaal.

Via als het ware driedimensionale collages, versmelt ze referenties uit de klassieke oudheid, de barok en/of het modernisme met elementen uit de populaire cultuur en cartoons. Het resultaat zijn eclectische uitgebalanceerde sculpturen die een verleidelijk spel spelen met vorm, schaal, kleur en uiteenlopende materialen zoals brons, plaaster, keramiek, polyester en rubber.

Haar solopresentatie in de Expozaal van de Warande wordt een terugblik op beelden van de laatste vijftien jaar, aangevuld met een aantal nieuwe monumentale werken, gepresenteerd in een atmosferische scenografie in samenwerking met kunstenaar Hans Wuyts.

Deze late-lunch-lecture kan je op een virus veilige manier online volgen via zoom. Na de wandeling kan er online met Nadia Naveau worden gesproken.

Noteer alvast ook de lezing van Luc Tuymans op 17 februari om 19:00 in zaal Pacioli, PXL-Congres, Campus Elfde Linie in Hasselt.

Meer evenementen van PXL-MAD