Patrick Ceyssens in CCHA

Vrijdag 21 september verdedigt Patrick Ceyssens, kunstenaar en docent aan PXL-MAD, zijn doctoraat Van kijken naar beeldenken in het cultuurcentrum Hasselt.

Er zijn weinig hedendaagse kunstenaars die de onderhuidse werking van beelden zo voelbaar maken als Patrick. Twee rode draden verstrengelen zich in zijn ceuvre. Enerzijds is er het thema van de herinnering en haar bedrieglijke betovering. Anderzijds verliest zijn werk zich net niet in melancholie en romantiek omdat hij steeds zorgt voor een verstoring of een breuk. De werking van het beeld is daarbij niet meer te scheiden van die van het geheugen.

PROGRAMMA
10:30: Tom Lambeens: Tussen zandkasteel en spiegelpaleis. Een lezing over techniek, grenslijnen en beelddenken in het werk van Patrick Ceyssens (kleine theaterzaal)
14:00: doctoraatsverdediging Patrick Ceyssens (kleine theaterzaal)
20:00: opening tentoonstelling Van kijken naar beelddenken

Gelijktijdig opent de artistieke researchgroep FRAME de tentoonstelling Azimuth met werk van Carla Swerts, Griet Moors, Ode de Kort, Patrick Ceyssens, Remco Roes en Tom Lambeens én een aantal kunstenaars van UPV/EHU University in Bilbao.

 

Waar?: 
CCHA
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD