PXL-MAD opent nieuw academiejaar met tentoonstelling van Honoré d'O. Meer info

The Tolerance Project

The Tolerance Project is een reizende affiche tentoonstelling met als uitgangspunt het op gang trekken van een discours omtrent tolerantie. Dit initiatief, opgericht door kunstenaar-activist Mirko Ilić, toont het werk van meer dan 180 getalenteerde ontwerpers.

De vraag aan lokale kunstenaars/ontwerpers is eenvoudig: illustreer het woord ‘tolerantie’ in uw eigen moedertaal. De affiches worden getoond in openbare ruimtes zoals pleinen, parken, universiteitscampussen, … en spreken een zo breed mogelijke publiek aan met als enige doel om mensen te doen nadenken over verdraagzaamheid in een wereld die steeds meer divers en inclusief wordt door verschillen in ras, religie, seksualiteit en afkomst.

Uit een totaal van 200 affiches toont PXL-MAD 30 affiches van grote namen zoals Milton Glaser, Anette Lenz, Ed Fella, Max Kisman, Paula Sher en Peter Bankov aangevuld met een selectie affiches van hun eigen studenten Grafische Vormgeving.

The Tolerance Project is gratis te bezichtigen tot 16 november 2022, op weekdagen van 09:00 tot 18:00. Voor secundaire scholen zijn begeleide rondleidingen mogelijk. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Johan.Vandebosch@PXL.BE.

Meer info

 

Waar?: 
MAD Gallery
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw G
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD