PXL-MAD heeft ook dit academiejaar heel wat interessante tentoonstellingen, lezingen en workshops in petto. Bekijk hier onze agenda.
 

The Tolerance Project

Traditioneel opent PXL-MAD de start van een nieuw academiejaar ‘feestelijk’. Donderdag 29 september ben je vanaf 18:00 van harte welkom op de opening van de tentoonstelling The Tolerance Project en de receptie aansluitend.

The Tolerance Project is een reizende affiche tentoonstelling met als uitgangspunt het op gang trekken van een discours omtrent tolerantie. Een boodschap over sociale aanvaarding die intussen meer dan 400.000 mensen heeft bereikt uit 40 landen van over de hele wereld. Dit initiatief, opgericht door kunstenaar-activist Mirko Ilić, toont het werk van meer dan 180 ontwerpers — sommige gevestigde, sommige opkomende, maar allemaal getalenteerd.

De vraag aan lokale kunstenaars/ontwerpers is eenvoudig: illustreer het woord ‘tolerantie’ in uw eigen moedertaal. De affiches worden getoond in openbare ruimtes zoals pleinen, parken, universiteitscampussen, … en spreken een zo breed mogelijke publiek aan met als enige doel om mensen te doen nadenken over verdraagzaamheid in een wereld die steeds meer divers en inclusief wordt door verschillen in ras, religie, seksualiteit en afkomst.

De affiches zijn soms speels, dan weer diepgaand, maar altijd verrassend en origineel. The Tolerance Project gebruikt de unieke kracht en impact die design heeft om ons eraan te herinneren wat we allemaal gemeen hebben en wat er nodig is om de scheidslijnen tussen mensen te overbruggen.

Naast 30 affiches van grote namen zoals Milton Glaser, Anette Lenz, Ed Fella, Max Kisman, Paula Sher en Peter Bankov toont PXL-MAD in MAD Gallery ook een selectie affiches van hun eigen studenten Grafische Vormgeving.

Programma donderdag 29 september:
17:00: kunstproject David Helbich (meetingpoint gebouw C)
18:00: opening tentoonstelling The Tolerance Project  (MAD Gallery gebouw G)

The Tolerance Project is gratis te bezichtigen van 30 september tot 16 november 2022, op weekdagen van 09:00 tot 18:00.

Meer info

 

Waar?: 
MAD Gallery
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw G
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD