PXL-MAD organiseert donderdag 8 oktober een extra toelatingsproef. Zo bieden we 'late beslissers' alsnog de kans om het academiejaar te starten. Geïnteresseerd? Schrijf je dan vandaag nog in via deze link. Meer informatie over de inhoud vind je onder 'Toelatingsinfo' op de homepage.

 

Ann Bessemans opgenomen als lid van De Jonge Academie

03 maart 2016 - 09:00

Ann Bessemans, docente en onderzoeker aan PXL-MAD en UHasselt, is verkozen tot de Jonge Academie. Binnen enkele weken volgt haar ‘inauguratie’. 

De Jonge Academie is een autonoom werkende vereniging van jonge toponderzoekers en -kunstenaars in Vlaanderen met een eigen kijk op beleid, maatschappij, onderzoek en kunst. Zij formuleert standpunten en opinies, organiseert evenementen over relevante thema’s en zoekt expliciet de weg naar overheden en publiek om waar mogelijk bij te dragen tot verbetering van pijnpunten en het aanpakken van uitdagingen.

De Jonge Academie focust zich op de brede context van het Wetenschappelijk onderzoek. Interdisciplinariteit, wetenschapsbeleid en wetenschapscommunicatie zijn kerninteresses. Leden ontwikkelen breed gedragen en vakoverschrijdende visies waarin de internationale context betrokken wordt.

Meer nieuws van PXL-MAD