Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

Anneleen Swillen verdedigt met glans haar doctoraal onderzoek

02 december 2019 - 09:00

Zaterdag 30 november verdedigde Anneleen Swillen, kunstenaar, docent en onderzoeker aan PXL-MAD en UHasselt, met glans haar doctoraal onderzoek in de kunsten. Dit onderzoek is gebaseerd op de opvatting dat presentatie essentieel is. Presentatie is niet enkel cruciaal voor perceptie, maar ook voor artistieke productie. Het speelt verschillende rollen tijdens diverse fases van een artistiek proces. 
 
In haar onderzoek verkent Anneleen presentatie als artistiek medium binnen, en bovendien als, hedendaagse sieradenpraktijk. Vertrekkende vanuit de correlaties tussen sieraden en presentatie schetst ze een conceptueel en contextueel kader in een voortdurende dialoog met haar artistiek werk. 
 
Het proefschrift bundelt zeven artistieke projecten, of ‘Show Cases’, die Anneleen de afgelopen vier jaar ontwikkelde in het kader van haar onderzoek. Via deze Show Cases experimenteerde ze met verschillende media en werkte ze samen met diverse platforms en organisaties. 
 
Ook tijdens de doctoraatsverdediging stond het experimenteren met presenteren centraal. Zo werkte Anneleen met verwijzingen naar performance, theater, video tutorials, sociale media…

Meer nieuws van PXL-MAD