MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

Charlotte Vanhoubroeck wint twee internationale prijzen

10 mei 2022 - 20:00

Aanvullend op de Preziosa Young Award 2021, won doctoraatsonderzoeker Charlotte Vanhoubroeck (PXL-MAD School of Arts / Uhasselt) de LAO Special Prize. De LAO Special Prize geeft Charlotte de mogelijkheid om op driemaandelijkse kunstenaarsresidentie te gaan in Le Arti Orafe (LAO), een gerenommeerde juweelschool in Firenze opgericht door juweelontwerper Giò Carbone. Zo verblijft Charlotte van april tot begin juli in Firenze en zet zij er, ondersteund door de faciliteiten van de school, haar artistiek onderzoek verder. Ook zal zij een vierdaagse workshop geven aan de studenten van LAO en haar nieuwe werk exposeren op LAO’s eindejaarstentoonstelling.

Een tweede prijs die één van de Preziosa Young kandidaten jaarlijks in de wacht kan slepen, is de Inhorgenta Prize. Deze prijs beloont de winnaar met een gratis standplaats op Inhorgenta 2023, een juweelbeurs die jaarlijks in Munchen plaatsvindt. Ook deze jury koos voor het werk van Charlotte, waardoor beide prijzen dit jaar uitzonderlijk naar dezelfde Preziosa Young kandidaat zijn gegaan. In februari 2023 zal Charlottes meest recente werk aldus te bewonderen zijn op dit internationale juweelevent.

Meer info

Meer nieuws van PXL-MAD