MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

CLAY MATTERS

06 oktober 2017 - 15:52

Clay Matters is een internationaal symposium en tentoonstelling over het gebruik van klei in de hedendaagse beeldende kunsten. Deze materie zal niet specifiek benaderd worden door keramisten maar eerder vanuit de invalshoek van de hedendaagse beeldende kunstenaar bij wie klei vandaag begeerde materie is.

Clay Matters wordt georganiseerd door PXL-MAD School of Arts, Universiteit Hasselt en Universiteit Gent en krijgt hiervoor ondersteuning vanuit het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. Bedoeling is om de relevantie van klei als medium voor hedendaagse beeldende kunstenaars uitgebreid aan bod te laten komen.

Het symposium start met de opening van de expo Clay Matters op donderdag 16 november om 19:00 in de Herckenrode-kazerne te Hasselt. 17 en 18 november vindt het symposium plaats in PXL-Congres, met heel wat boeiende sprekers/performers van over de hele wereld: Grace Schwindt, Eylem Aladogan, Herman Parret, Ranti Tjan, Linda Sormin,… Zo wordt Hasselt voor enkele weken het centrum waar klei centraal staat.

Registreer je tijdig voor het event!

Meer nieuws van PXL-MAD