Drie van de vier Wanatoe Prijzen gaan naar masters van PXL-MAD. Lisse Loos (Illustratieve Vormgeving) wint 'De Publieksprijs' en de 'Prijs Stad Hasselt'. Aline De Feyter (Reading Type & Typography) wint de 'C-mine Student Award' (Stad Genk). Bekijk hier de videopresentaties van de 10 genomineerden.

300 installaties met geur

07 oktober 2019 - 09:00

 

Vrijdag 4 oktober verdedigde Peter de Cupere, kunstenaar en docent aan de PXL-MAD School of Arts, zijn doctoraat 'When Scent Makes Seeing, When Seeing Makes Scents'. Dit doctoraat is een bidiplomering tussen UHasselt, VUB en PXL-MAD School of Arts en bestaat uit een onderzoek naar het gebruik van geur als concept, contextdrager en contextgever in het artistieke ontwerpproces.

De Cupere is wereldwijd één van de meest gekende kunstenaars die met geur als medium en uitgangspunt kunst creëert. Door dit doctoraat geeft hij als kunstenaar een inkijk hoe hij denkt en te werk gaat rond thema's zoals klimaatveranderingen, politieke en sociale situaties.

In de tentoonstelling 'When Scent Makes Seeing, When Seeing Makes Scents' presenteert Peter meer dan 300 werken. Je kan de tentoonstelling bezoeken tot 17 november 2019 van donderdag tot en met zondag van 13u tot 18u.

Meer nieuws van PXL-MAD