PXL-MAD organiseert donderdag 8 oktober een extra toelatingsproef. Zo bieden we 'late beslissers' alsnog de kans om het academiejaar te starten. Geïnteresseerd? Schrijf je dan vandaag nog in via deze link. Meer informatie over de inhoud vind je onder 'Toelatingsinfo' op de homepage.

 

Hannah Joris verdedigt met glans haar doctoraat

19 november 2013 - 16:24

Hannah Joris verdedigde op 19 november op zeer overtuigende wijze haar doctoraat in de kunst aan de MAD-faculty (UHasselt/KULeuven). Haar onderzoek gaat via het medium hedendaagse juweelkunst na hoe de fragmentatie van het menselijk lichaam uitdrukking kan geven aan moeilijkheden waarmee we geconfronteerd worden door onze ‘condition humaine’. De betekenis van het fragment, (het maken van) objecten, een notie van verlies en gemis, het (gefragmenteerde) lichaam in representaties, en de manier waarop het menselijk lichaam geraakt wordt door en reageert op lichaamsrepresentaties, worden onderzocht door middel van artistiek werk gebaseerd op het (ver-) vormen van het menselijk lichaam. Het artistiek onderzoek spitst zich toe op hedendaagse juweelkunst, objecten en tekeningen, en hun troostende rol ten aanzien van de mensheid.

Wil je het werk van Hannah zelf bewonderen kan je nog tot 31 december terecht voor haar expositie ‘Via the body’ in het Modemuseum Hasselt.

Meer nieuws van PXL-MAD