MAD ABOUT ARTS! maar geen mogelijkheid om je toekomstige opleiding live te bezoeken? Vanaf vandaag biedt PXL-MAD je de kans om een afspraak in te plannen voor een locatiebezoek op de campus. We spreiden het bezoekersaantal (maximum 3 kandidaat studenten) en voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden. Zo kan jij als toekomstige student een juiste studiekeuze maken.

Reserveer jouw afspraak via deze link. Tot snel!

Ilse Van Roy presenteert ‘La Force du Noir’ op European Glass Context

25 oktober 2016 - 09:00

Ilse Van Roy, docente glaskunst aan PXL-MAD, exposeert tot 13 november op EUROPEAN GLASS CONTEXT 2016 in Bornholm (Denemarken) een installatie bestaande uit een indrukwekkend fotografisch beeld en een oogstrelend diepzwart glazen object.

De titel ‘La Force Du Noir’ verhult al een tip van de sluier. Een duistere bol die zich als een bloem naar de hemel opent, net voor het vallen. Zwart als kracht dat het goede aantrekt. Het licht dat weerkaatst op haar glazige contouren maakt het object breekbaar. 

Het grafhuis als een altaar van het leven, trots onder de hemel, prijkt in het volle licht: struis, stenig en onvergankelijk. Je mag blijven staan, kijken, tot rust komen. Want niets is voor altijd, niets is goed of slecht, niets is ondraaglijk lelijk of goddelijk aantrekkelijk. Het is beiden. Zwart is licht. 

Meer nieuws van PXL-MAD