MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

Late Lunch Lecture met Dennis Tyfus

19 februari 2024 - 10:00

PXL-MAD organiseert i.s.m. VONK ook dit academiejaar een reeks spraakmakende lezingen met beeldende kunstenaars. Donderdag 22 februari ontvangen ze Dennis Tyfus, beeldend kunstenaar, radiomaker, grafisch vormgever, muzikant, uitgever (met zijn eigen label Ultra Eczema), no-choice tatoeëerder en applausmeter.

De praktijk van Tyfus kenmerkt zich door een anarchistische houding, zowel ten opzichte van de hedendaagse kunstwereld als ten opzichte van gevestigde (cultuur)uitingen. In zijn oeuvre vloeit alles in elkaar over, zonder vaste definitie, begin of einde. Daarmee leunt hij sterk aan bij het oeuvre van kunstenaars zoals Dieter Roth, Mike Kelley, Jim Shaw en Wim T. Schippers. Door elementen uit zijn persoonlijke psyche te combineren met verschillende aspecten uit de hoge en lage cultuur en deze op een gelijkaardige manier te benaderen, creëert Tyfus een universum waarin het persoonlijke, het alledaagse en het unheimliche samenkomen.

Late Lunch Lecture met Dennis Tyfus: donderdag 22 februari, 19:00, grote aula, gebouw B, Campus Elfde Linie, Hasselt. Noteer alvast ook donderdag 21 maart en 25 april voor lezingen met respectievelijk Tom Poelmans en Carla Rocha & Stephane Schraenen. Telkens om 19:00 in de grote aula van gebouw B. Inkom is gratis en inschrijven moet niet.

Meer nieuws van PXL-MAD