MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

Let's Get Phygital

09 november 2023 - 18:00

 

Van harte welkom op de opening van de tentoonstelling en het panelgesprek Let’s get Phygital op donderdag 9 november 2023 in PXL-MAD Hasselt.

Let's Get Phygital is een samenwerkingsproject dat in 2021 is gestart en digitale sieraden verkent. Voor deze derde editie werkten de sieraadopleidingen van London College of Fashion (UAL) en Estonia Academy of the Arts (EKA) samen met PXL-MAD School of Arts Hasselt. Studenten van de drie instellingen namen deel aan een reeks workshops en lezingen, waarbij ze leerden over en hun eigen augmented reality sieraden creëerden. Het resultaat wordt tentoongesteld in Hasselt, Tallinn en Londen.

Tijdens de openingsavond van de tentoonstelling gaan Darja Popolitova, Mala Siamptani en Anneleen Swillen, organisatoren van het project, in gesprek met grafisch ontwerper Guus Vandeweerd en XR-performer Ine Vanoeveren, beiden onderzoekers aan PXL-MAD. Thema’s als digitale sieraden, virtuele identiteit en XR-performance, in de context van een een evoluerend phygitaal tijdperk, komen aan bod.

PROGRAMMA
18:00: opening tentoonstelling, De Kooi, Gebouw C, Campus Elfde Linie, Hasselt
18:30: panelgesprek, AudiTorium, gebouw G, Campus Elfde Linie, Hasselt

Aansluitend het panelgesprek nodigen we je uit op de receptie en krijg je de gelegenheid om de tentoonstelling verder te verkennen.

Meer info: Instagram account @lets_get_phygital

Registreren kan hier
 

Meer nieuws van PXL-MAD