MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

Marieke Pauwels samen met minister Gatz in China

04 december 2018 - 09:00

 

Minister Sven Gatz en zijn culturele delegatie bezochten vorige week het CAFA – Central Academy of Fine Arts – in Beijing (China). De reden hiervoor was het overhandigen van de overeenkomst tussen CAFA en PXL-MAD School of Arts voor de ontwikkeling van een samenwerkingsverband voor de afdeling Keramiek. Keramiek is een heel gewaardeerde kunstvorm in China, de bakermat van porselein ligt namelijk in China.

Met dit Memorandum komen beide instellingen overeen om gezamenlijke activiteiten en programma’s te ontwikkelen met het oog op het faciliteren van academische, artistieke en culturele uitwisseling en samenwerking.

Concreet gaat de afdeling keramiek van de PXL-MAD in april 2019 samen met CAFA een project uitwerken in Jingdezhen, de porseleinstad van China. Lv. Pinchang, de decaan van de faculteit beeldhouwkunst aan het CAFA, wil met studenten uit China een culturele rondreis maken in België met als hoogtepunt een bezoek aan PXL-MAD School of Arts in Hasselt. Wordt zeker vervolgd. 

Meer nieuws van PXL-MAD