MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

Obsessed! Jewellery Festival

24 november 2023 - 12:00

 

De tentoonstelling Wie wat vindt heeft slecht gezocht brengt acht onderzoekers en kunstenaars samen die verbonden zijn aan PXL-MAD School of Arts Hasselt. Hoewel hun onderwerpen en methodologieën uiteenlopend zijn, delen ze manieren om te reflecteren op het maakproces en op artistiek onderzoek als zodanig. Door middel van experimenteel en interdisciplinair onderzoek verdiepen ze zich in de hedendaagse wereld van sieraden en lichaamsgerelateerde objecten, waarbij de grenzen tussen beeldende kunst en 'objet d'art' vervagen. Deze verkenning leidt tot (her)interpretaties en (her)vertalingen van traditionele artistieke vormen en concepten. Tijdens dit proces fungeert het lichaam vaak als betekenisgever, als drager van tactiele kennis of specifieke herinneringen. De tentoonstelling wenst bij te dragen aan het lopende debat over onderzoek in de kunsten en nieuwe impulsen te geven aan het vakgebied van hedendaagse sieraden en objecten.
 
Deelnemers: Patrícia Domingues, Jesse Magee, Anneleen Swillen, Maria Konschake, Charlotte Vanhoubroeck, Joani Groenewald, Madeli Viljoen en Liesbet Bussche
 
De tentoonstelling maakt deel uit van Obsessed! Jewellery Festival, georganiseerd door Current Obsession, en wordt gefinancierd door PXL-MAD School of Arts Hasselt (België). OBSESSED! Jewellery Festival loopt van 1 tot 30 november in verschillende steden in Belië en Nederland en richt zich op sieraadgerelateerde tentoonstellingen, lezingen, workshops en open ateliers in een programma dat is samengesteld door Current Obsession.

Wie wat vindt heeft slecht gezocht, van vrijdag 24 tot en met zondag 26 november, Atelier David Gotlib, Antwerpen

 
@currentobsessionmag
#obsessedwithjewellery
#obsessed23

Meer nieuws van PXL-MAD