MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

Peter De Cupere wint Golden Pear Award

01 juni 2023 - 09:00

Peter De Cupere, Olfactorisch kunstenaar en docent en onderzoeker aan PXL-MAD Hasselt, werd reeds vier keer genomineerd voor de Art and Olfaction Award in Los Angeles. In 2018 ontving hij al een Golden Pear Award. Dit jaar won hij met het werk Salt Flowers. De Golden Pear Awards worden jaarlijks uitgereikt en ontvangen honderden inschrijvingen van over heel de wereld.

De jury prees het innovatieve experimentele karakter van het werk gelinkt aan het in vraag stellen van onze klimaatsveranderingen. Peter de Cupere slaagde erin om minuscule zoutkorrels samen te binden tot standvastige kristalachtige vormen en ze te laten groeien op 3D-geprinte ontworpen bloemen. Via geurende polymeren ruikt iedere bloem naar een andere zeelucht. Zo ruik je o.a. onze Noordzee zoals deze nu is en hoe ze in een toekomstige situatie wellicht meer vervuilend ruikt.

Salt Flowers werd vorig jaar tentoongesteld in Lille3000, Jardin d’Eden. Een tentoonstelling gecureerd door LSD2 Curators Siegrid Demyttenaere en Sofie Lachaert in Maison Folie (Lille, Frankrijk).

Meer nieuws van PXL-MAD