Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

PXL-MAD goed vertegenwoordigd op de Henry van de Velde Awards

09 februari 2022 - 10:00

PXL-MAD Hasselt was goed vertegenwoordigd op de Henry van de Velde Awards 2022, uitgereikt op dinsdag 8 februari in BOZAR (Brussel). Lore Langendries won de Henry van de Velde Young Talent award. Walda Verbaenen behaalde brons in de categorie Design Research.

Lore Langendries creëert hedendaagse sieraden en objecten. Gebiologeerd door de grilligheid van de wilde natuur bewerkt zij dierenhuiden met lasersnijtechnologie. Met een sterke, eigen consequente vormentaal denkt ze na over de functie en identiteit van elk juweel.
Lore behaalde in 2010 haar masterdiploma Object & Jewellery aan PXL-MAD School of Arts en in 2015 haar doctoraat in de Kunsten. Eerder was ze al laureaat van Toegepast 16 (2012, Z33 Hasselt), werd ze geselecteerd voor Talente 13 (2014, Schmuck München), opgenomen voor de Mari Funaki Award (2015, Funaki Gallery, Australië) en maakte ze in 2019 deel uit van de presentatie Finding Dodo in de Münchense Galerie Christina Haubs.

Walda Verbaenen is (typo)grafisch ontwerper en onderzoeker. “Mensen die de brailletaal gebruiken om te lezen en schrijven, hebben geen alternatief voor emoticons, dat taalonafhankelijke universele symbolen zijn. In mijn typografisch experiment ontwierp ik een aantal emoticons als aanvulling op het Braille-alfabet” vertelt Walda. Voor dit onderzoek nam zij de 22 meest gebruikte emoticons onder de loep. Zij merkte bij de emoticons een logische opbouw op binnen een vierkant raster, waarbij de plaatsing van ogen en mond een essentiële rol spelen.
Walda behaalde in 2020 haar masterdiploma Reading Type & Typography aan PXL-MAD School of Arts en werkt nu aan een doctoraatsonderzoek binnen het onderzoeksteam Readsearch (PXL-MAD en UHasselt) onder leiding van dr. Ann Bessemans.

 

Meer nieuws van PXL-MAD