PXL-MAD organiseert op donderdag 7 en vrijdag 8 november het congres kunst.vormen.  Kijk hier voor meer info

PXL-MAD neemt afscheid van Erwin Goegebeur

26 september 2024 - 18:00

 

PXL-MAD neemt deze week afscheid van Erwin Goegebeur die 9 jaren als departementshoofd de leiding nam van PXL-MAD School of Arts. Het PXL-MAD team wenst jou, samen met je gezin, een boeiende en fijne toekomst!

Lees hier Erwin's open brief:

Negen jaar geleden ben ik met een onzeker gevoel naar de campus gereden. Mijn portfolio als kunstenaar, noch mijn ervaring in het Hoger Onderwijs zullen de commissie overtuigd hebben om mij aan te stellen als departementshoofd. Maar vermoedelijk wel mijn 25 jaar ervaring in het samenwerken met creatieve mensen, in een dynamische en jonge biotoop.

Een opleiding blijft een bouwwerf die nooit wordt opgeleverd. In het geval van PXL-MAD zelfs letterlijk. Heel blij dat ik de Lange Gang nog heb ervaren, maar nog blijer met een prachtig nieuw gebouw met ruime kunstateliers en een museale tentoonstellingsruimte. De MAD Gallery bleek de voorbije jaren ideaal voor succesvolle tentoonstellingen in samenwerking met S.M.A.K. Gent, MAD Research, alumni, eigen docenten enz.

De bouwwerf speelt zich ook af op het vlak van de curricula, communicatie, onderwijsvormen, internationalisering, hoe omgaan met steeds jongere generaties in een superdiverse samenleving … Ik heb deze campus persoonlijk als verrijkend ervaren, en ik besef dat indien ik al een idee had, het altijd een groep van collega’s was die deze gerealiseerd hebben. Tegelijk hoop ik dat wanneer een collega een voorstel deed, ik af en toe een klein steentje heb kunnen bijdragen.
Voor dat prachtige PXL-MAD team en mijn opvolger ligt er nog veel werk op de plank: blijven inzetten op de uitstraling buiten de provinciegrenzen, op internationalisering, op curriculumwijzigingen die de opleidingen future proof houden.
Mijn dank is groot, ten opzichte van de directie en de collega’s.

Laat mij eindigen met een voornemen voor mezelf, tegelijk een wens voor jullie.

‘Man soll alle Tage wenigstens ein kleines Lied hören,
Ein gutes Gedicht lesen,
Ein treffliches Gemälde sehen und,
Wenn es möglich zu machen wäre, einige vernünftige Worte sprechen’
(Johan Wolfgang von Goethe)

Dat laatste zal mij niet lukken, en dat is geen valse bescheidenheid.

Negen jaar later rij ik met een onzeker gevoel weg van de campus.

Erwin Goegebeur – 27 september 2024

 

 

Meer nieuws van PXL-MAD