MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

PXL-MAD opent academiejaar met 2 nieuwe tentoonstellingen

22 september 2016 - 17:00

Op uitnodiging van de recent opgericht projectruimte KRIEG ontwikkelde de Brusselse schilder Emmanuelle Quertain de voorbije maanden drie nieuwe reeksen, waarin ze zoals steeds zowel een kritisch perspectief biedt op de realiteiten die ons omringen als de vraag stelt naar de urgentie en de mogelijkheden van schilderkunst.

Eén van deze drie nieuwe reeksen vertrekt bij een reeks dossiers die door de familieleden van 36 jonge mensen, allen slachtoffers van het Turks-Koerdisch conflict, waren opgesteld als een hommage aan hun dierbaren. 
Emmanuelle Quertain stelde recent tentoon in de Bozar (Brussel) en won in 2015 de Young Belgian Art Prize.

Gelijktijdig opent ook de tentoonstelling 'Some Old, Some New', samengesteld door Frank Hendrickx. De bezieler van arteVentuno nodigde naast Wout Vercammen ook vier docenten van PXL-MAD uit waar hij de voorbije decennia meermaals mee heeft samengewerkt: Caroline Coolen, Bart Van Dijck, Jan Carlier en Lieven Segers. Van elk toont hij zowel nieuw werk als bestaand werk. 

De feestelijke opening van het academiejaar wordt vervolgens onversneden op gang getrokken door journalist, zanger, verteller en podiumbeest Stijn Meuris.
 
Donderdag 22 september 2016, 17u, Het Paviljoen / De Kooi, PXL-MAD Hasselt

Meer nieuws van PXL-MAD