MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar en wat je volgend jaar wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Readsearch geselecteerd voor Dubai

25 november 2022 - 15:00

Uit meer dan 2000 inzendingen wereldwijd werd het project ‘Expressive typefaces to improve reading and boost confidence’ van Niaz Mirmobini en Ann Bessemans uitgekozen (PXL-MAD School of Arts en UHasselt).

Prototypes for Humanity (nieuwe naam voor Global Grad Show) stelt de 100 beste en meest innovatieve werken wereldwijd tentoon in het Dubai International Financial Centre (difc.ae). De geselecteerde projecten bieden inzicht in de steeds veranderende uitdagingen die zich over de hele wereld voordoen en die mensen en gemeenschappen op allerlei manieren beïnvloeden. Prototypes for Humanity maakt mensen bewust van wereldwijde problemen, viert oplossingen en katalyseert actie voor positieve sociale en ecologische impact.

Niaz Mirmobini presenteert de Arabische uitbreiding — een resultaat van haar ontwerpende onderzoeksstage bij READSEARCH — op een eerder uitgevoerde studie voor Latijnse typografie. Het Arabisch project maakt deel uit van een reeks uitgebreide studies en onderzoeksprojecten over expressieve typografie (visuele prosodie) onder leiding van prof. dr. Ann Bessemans samen met studenten en ontwerpend onderzoekers in haar onderzoekslab READSEARCH. In de studie worden spraakkenmerken in typografie gevisualiseerd om niet alleen het expressieve lezen, het leesbegrip en het leesvertrouwen te verbeteren maar ook de leesmethoden en het leesplezier.

Meer info over het event

Meer nieuws van PXL-MAD