MAD ABOUT ARTS? Breng dan deze week een bezoek aan de expo VLOEDLIJN in MAD-Gallery Hasselt. Kijk hier voor meer info

Research@lunch

30 november 2018 - 12:30

 

MAD-Research — het onderzoeksinstituut van PXL-MAD School of Arts, Hasselt — start eind november met de lezingenreeks MAD-Research(at)Lunch.

Binnen de reflectiemomenten wordt aan PXL-MAD docenten gevraagd om stil te staan bij een artistiek werk van anderen dat veel voor hen betekent en dat hen raakt in de diepste kronkels van hun lichaam. Nadat het werk gezamenlijk ervaren wordt, volgt een reflectie hierover in interactie met de toehoorders.

Binnen de thematische sessies worden er interessante mensen van buitenaf gecontacteerd die hun visie komen geven over bepaalde aspecten binnen het academisch onderzoek in de kunsten.

De sessies vinden steeds plaats op een vrijdagmiddag van 12:30 tot 13:30u in de inkomhal van PXL-MAD en staan open voor iedereen met een gezonde interesse in het academisch onderzoek in de kunsten. Van harte welkom!

PROGRAMMA

15/02: Thematische sessie 2: Mogelijkheden van onderzoek in de kunsten voor beginnende kunstenaars/ontwerpers met Johan Pas (departementshoofd KASKA) en Peter De Graeve (docent Kunstfilosofie aan LUCA School of Arts).

Moderator: Bert Willems (docent onderzoek, PXL-MAD)

01/03: Ilse Van Roy, docent Glaskunst, PXL-MAD

08/03: Thematische sessie 3: Dragers voor onderzoek in de kunsten met Karen Vermeren (kunstenares), Boris Van den Eynden (kunstenaar) en Tine Guns (kunstenares) 

Moderator: Arne De Winde (docent Onderzoek, PXL-MAD)

05/04: Johan Vandebosch (docent Grafisch Ontwerp, PXL-MAD)

 

Meer nieuws van PXL-MAD