PXL-MAD organiseert donderdag 8 oktober een extra toelatingsproef. Zo bieden we 'late beslissers' alsnog de kans om het academiejaar te starten. Geïnteresseerd? Schrijf je dan vandaag nog in via deze link. Meer informatie over de inhoud vind je onder 'Toelatingsinfo' op de homepage.

 

Studenten op bezoek bij Jan De Cock

15 januari 2020 - 09:00

Jan De Cock heeft zopas in een herenhuis in hartje Brugge zijn atelier en kunstschool geopend. De Brusselse meester-beeldhouwer wil er op termijn twintig jonge kunstenaars een thuis geven. Ze kunnen er wonen, werken en leren van de leermeester.

De opening vond plaats in gezelschap van 50 studenten van PXL-MAD School of Arts in Hasselt. De Cock, die zich de ‘laatste Vlaamse primitief’ noemt, heeft met Roel Vandermeeren, alumni van PXL-MAD al een eerste leerling in huis. De jonge Limburger studeerde in juni 2019 af als master Vrije Kunsten en is nu een jaar in de leer bij The Bruges Art Institute.

De Cock start zo voor de tweede keer in zijn leven met een kunstschool. Hij deed het eerder met The Brussels Art Institute. Daar had hij meer dan 300 leerlingen onder zijn hoede.

Bekijk hier het beeldverslag

 

Meer nieuws van PXL-MAD