MAD ABOUT ARTS! Maar nog niet beslist wat je volgend jaar wil studeren. Scroll dan zeker door ons onderwijsaanbod, download de infobrochure en bekijk de virtuele rondleidigen door onze ateliers via de button op de homepage. Zodra we je terug op de campus kunnen ontvangen hoor je van ons. Stel het wel. Tot snel.

Object & Art

De onderzoekslijn OBJECT & ART valt grotendeels samen met de context van het hedendaagse kunstambacht op het snijvlak van beeldende kunst, meer bepaald binnen de domeinen van het sculpturale object en het hedendaagse sieraad.

Het verenigt onderzoek naar hedendaagse objecten en sieraden, op materiaal gebaseerde sculpturen en installaties als media voor artistieke en narratieve expressie, als kritische artefacten die betekenis hebben en verhalen vertellen, en als culturele symbolen die communicatie oproepen.

Het verenigt onderzoek naar de betekenis van een authentiek en kritisch gebruik van materialen en technieken als noodzakelijke elementen bij het maken van artefacten. Het doel is om het efficiënte te overstijgen en zo het universele en poëtische karakter van technische en instrumentele processen bloot te leggen. Op zoek naar poëtica zijn ook meer de stille en verborgen aspecten van technische processen belangrijk, waaronder gewicht, volume, textuur, oppervlak, ornament en structuur.

Onderzoekers:
Prof. Dr. David Huycke

Doctorandi:
Patricia Domingues
Eleanor Duffin
Liesbeth Bussche
Natalia Drobot