MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Studiedag AI

Gezien de razendsnelle ontwikkelingen op gebied van Artificiële Intelligentie (AI) organiseert PXL-MAD School of Arts vrijdag 13 september een boeiende informatieve voormiddag met lezingen van Harry Lehmann, Alex Verhaest en Soyun Park rond reflecties en voorbeelden van beeldcreaties met AI binnen het artistiek creatief proces.

Vrijdag 13 september (grote aula gebouw B)

• 9:30: deuren open
• 9:45: start welkom door Filip Vandeputte
• 10:00 - 10:50: Harry Lehmann
• 11:00 - 11:50: Alex Verhaest
• 12:00 - 12:50: Soyun Park

 

Harry Lehmann (kunstfilosoof)
Harry Lehmann is onderzoekswetenschapper aan de Universiteit van Luxemburg, studeerde natuurkunde en filosofie en promoveerde in 2003 aan de Universiteit van Potsdam met 'The Transient Truth of Art: Esthetiek na Luhmann'. Schrijft boeken en essays over hedendaagse kunst, literatuur, theater en nieuwe muziek. Zijn bekendste publicaties zijn 'The Digital Revolution of Music: Een filosofie van de muziek', 'Gehalt-esthetiek: Een filosofie van de kunsten', 'Esthetische ervaring: Een discoursanalyse'.

Gekend om zijn lezingen:
AI-kunst en de creativiteitsruimte van de kunsten &
AI-esthetica — Kunstmatige intelligentie in kunst en muziek
Van readymades tot AI Art — een theoretisch model van esthetische moderniteit

Alex Verhaest (fotografe, filmmaker, installatie kunstenaar)
Alex Verhaest is in 1985 geboren en half opgegroeid in Oostende. Met haar werk als experimenteel audiovisueel kunstenaar vertelt ze altijd een verhaal. Alex woont momenteel tussen Brussel en Amsterdam en is een multimediakunstenaar die hedendaagse technologie gebruikt om de narratieve ruimte binnen de kunst te onderzoeken. Ze gebruikt daarvoor expliciet digitale technieken. Ze maak het verhaal interactief en betrekt zo het publiek bij het vertelde. Ze heeft tentoongesteld in Shanghai, Seoul, Kyoto, New York, Mexico en heel Europa.

Gekend om haar lezingen:
Leven met AI, onze naaste buur
Denken als vreemden, collectieve verbeelding van Eutopia

Soyun Park (multimedia & performance kunstenaar)
Soyun Park is een interdisciplinaire kunstenaar, ontwerper en docent uit Zuid-Korea die in Den Haag woont. Ze is gefascineerd door de historische, emotionele, literaire, komische, filmische, fictionele, humane, maatschappelijke, politieke, gegamificeerde, gekapitaliseerde, gedecentraliseerde en solidaire aspecten van technologie. Ze bekijkt 'gereedschappen' vaak vanuit verschillende perspectieven en vindt het leuk om ze te onderzoeken in samenhang met een grotere context, vaak met humor. Soyun is oprichter van een community-based studio voor hechtingstechnologie, RGBdog. Ze heeft tentoongesteld en opgetreden op internationale mediakunstfestivals, culturele podia en filmfestivals.

 

Beeld: Guus Vandeweerd, PXL-MAD School of Arts

 

Waar?: 
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw B
Elfde-Liniestraat, Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD