PXL-MAD opent nieuw academiejaar met tentoonstelling van Honoré d'O. Meer info

MAD EXPO

MAD EXPO staat voor de organisatie van tentoonstellingen, zowel met werk van externe ontwerpers en kunstenaars, als van studenten. Dit doen we zowel in eigen huis als op externe locaties. Studenten leren langs deze weg hun werk presenteren en maken kennis met werk van gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars.

KRIEG biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor soloprojecten van jonge opkomende kunstenaars niet PXL-MAD gerelateerd. De Kooi is een polyvalente (expositie)ruimte in gebouw C, hoofdzakelijk voor Grafisch Ontwerp. MAD Gallery is de prachtige en nieuwe expostieriumte in gebouw G. In deze ruimte wordt werk getoond van eigen studenten, maar ook van wereldberoemde kunstenaars. Sinds 2019 heeft PXL-MAD een samenwerking met het S.M.A.K. Gent om werken uit hun collectie in Hasselt te presenteren. Het AudiTorium is de expositieruimte voor studenten Juweelontwerp & Edelsmeedkunst. Die ruimte doet tevens dienst voor de lezingen Thursday Talks.

Onder de titel GYM — Generating New Masters — organiseert Vrije Kunsten tentoonstellingen/toonmomenten met het werk van masterstudenten. Locatie voor de exposities is de oude turnzaal op Campus Elfde Linie in Hasselt, dat tevens hun werkruimte is gedurende het academiejaar. GYM heeft als doelstelling het werk van masterstudenten te presenteren aan een ruimer publiek. Op die manier wordt het atelier een soort van vitrine op de werking en werken van de masters Vrije Kunsten. GYM vormt zo een uithangbord en schakel tussen het masteratelier en het professionele tentoonstellingsveld.

In de lente werken de 3e bachelor studenten Vrije Kunsten aan het AOP-project (Kunst in de Openbare Ruimte). Doelstelling is om binnen een bepaald thema een kunstproject of -object te ontwikkelen in relatie met de omgeving of context.

Meer info:
Pieter Vermeulen (Pieter.Vermeulen@PXL.BE) en Wout Olaerts (Wout.Olaerts@PXL.BE).