MAD ABOUT ARTS! maar geen mogelijkheid om je toekomstige opleiding live te bezoeken? Vanaf vandaag biedt PXL-MAD je de kans om een afspraak in te plannen voor een locatiebezoek op de campus. We spreiden het bezoekersaantal (maximum 3 kandidaat studenten) en voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden. Zo kan jij als toekomstige student een juiste studiekeuze maken.

Reserveer jouw afspraak via deze link. Tot snel!

Onderzoek

De expertise en het onderzoek van de docenten worden rechtstreeks geïmplementeerd in het onderwijs. Afgeronde projecten zijn:

  • Typografisch onderzoek en leesbaarheidsonderzoek, doctoraatsonderzoek in de kunsten door Ann Bessemans i.s.m. UHasselt en Universiteit Leiden (afgerond en verdedigd in oktober 2012).
  • Onderzoek naar nieuwe gedrukte boekvormen: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Geoffrey Brussatto i.s.m. UHasselt en KULeuven. (afgerond en verdedigd in september 2015).
  • Onderzoek naar narrativiteit binnen het beeldverhaal: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Tom Lambeens i.s.m. UHasselt. (afgerond en verdedigd in maart 2013).
  • Visuele geletterdheid in de context van het esthetisch prentenboek: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Kris Nauwelaerts i.s.m. UHasselt en VUBrussel. (afgerond en verdedigd in maart 2015).
  • Onderzoek naar de spanning tussen fotografisch realisme en persoonlijke verbeelding in visuele reisverhalen door Carla Swerts i.s.m. UHasselt (afgerond en verdedigd in september 2017).
  • Onderzoek naar dieperliggende suggestieve beeldcomponenten binnen betekenisverlening gekoppeld aan het beeld: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Patrick Ceyssens i.s.m. UHasselt (afgerond en verdedigd in september 2018).
  • Onderzoek naar het onvaste gebied dat zich ophoudt tussen vlak en ruimte. Als architect en master Schilderkunst richt Griet Moors een schilderkundige blik op de beweeglijke verbindingen die zich tussen beide ontplooien (afgerond en verdedigd in maart 2019).