Drie van de vier Wanatoe Prijzen gaan naar masters van PXL-MAD. Lisse Loos (Illustratieve Vormgeving) wint 'De Publieksprijs' en de 'Prijs Stad Hasselt'. Aline De Feyter (Reading Type & Typography) wint de 'C-mine Student Award' (Stad Genk). Bekijk hier de videopresentaties van de 10 genomineerden.

Onderzoek

De expertise en het onderzoek van de docenten worden rechtstreeks geïmplementeerd in het onderwijs. Afgeronde projecten zijn:

  • Typografisch onderzoek en leesbaarheidsonderzoek, doctoraatsonderzoek in de kunsten door Ann Bessemans i.s.m. UHasselt en Universiteit Leiden (afgerond en verdedigd in oktober 2012).
  • Onderzoek naar nieuwe gedrukte boekvormen: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Geoffrey Brussatto i.s.m. UHasselt en KULeuven. (afgerond en verdedigd in september 2015).
  • Onderzoek naar narrativiteit binnen het beeldverhaal: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Tom Lambeens i.s.m. UHasselt. (afgerond en verdedigd in maart 2013).
  • Visuele geletterdheid in de context van het esthetisch prentenboek: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Kris Nauwelaerts i.s.m. UHasselt en VUBrussel. (afgerond en verdedigd in maart 2015).
  • Onderzoek naar de spanning tussen fotografisch realisme en persoonlijke verbeelding in visuele reisverhalen door Carla Swerts i.s.m. UHasselt (afgerond en verdedigd in september 2017).
  • Onderzoek naar dieperliggende suggestieve beeldcomponenten binnen betekenisverlening gekoppeld aan het beeld: doctoraatsonderzoek in de kunsten door Patrick Ceyssens i.s.m. UHasselt (afgerond en verdedigd in september 2018).
  • Onderzoek naar het onvaste gebied dat zich ophoudt tussen vlak en ruimte. Als architect en master Schilderkunst richt Griet Moors een schilderkundige blik op de beweeglijke verbindingen die zich tussen beide ontplooien (afgerond en verdedigd in maart 2019).