MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

mei 2016

Vrijdag 3 juni organiseert de onderzoeksgroep FRAME een symposium met tal van tafelgesprekken, voordrachten (van o.a. Gilbert Merlio en Ad Verbrugge), een boekpresentatie en journal launch, performances en andere artistieke interventies. Oswald Spengler, Lady Gaga en Beethoven op hondenfluit, steekvlampolitiek en asmandala's, cowboys en indianen – die dag vinden ze elkaar.

De man van nu is een ultramoderne Romeo en Julia die zich afspeelt in twee verschillende tijdsdimensies. Voor dit ongewone liefdesverhaal zijn de Nederlandse tekenaar Hanco Kolk en de Vlaamse illustrator Kim Duchateau, docent illustratieve vormgeving aan PXL-MAD, een ongewone samenwerking aangegaan. In de getekende roman vulden ze elkaars tekeningen aan om een verhaal te vertellen.

Elke twee jaar organiseert het atelier Sculptuur & Installatie een studiereis naar Carrara (Italië), wereldberoemd voor zijn marmergroeven.
Gelegen in Toscane en aan de voet van de Apenijen maken we kennis met het steenkappen in een van de vele steenkapateliers die Carrara en omgeving rijk zijn. Een bezoek aan de groeves biedt inzicht hoe de marmer ontgonnen wordt. In de ateliers ondervinden we zelf hoe de steen bewerkt kan worden. Met een jonge, hedendaagse blik benaderen we dit eeuwenoud vak. Een must voor elke beeldhouwer.

KRIEG geopend met een expositie van de Nederlandse kunstenares Sanne Vaassen (NL). Speciaal voor haar eerste solotentoonstelling in België presenteert ze meerdere nieuwe en recente werken.

De expo 'FINISSAGE' presenteert onderzoeksprojecten van acht onderzoekers in Limburg verbonden aan PXL-MAD Hasselt en LUCA C-Mine Genk: Ben Hagenaars, Ellen Schroven, Jessica Schoffelen, Lore Langendries, Niels Quinten, Peter Snowdon, Thomas Laureysens en Tom Lambeens. De expo is te bezichtigen tot 26 mei 2016, elke dag van 10 tot 17u in C-Mine Designcenter. Op donderdag 26 mei om 20.00u vindt de finissage plaats.