MAD ABOUT ARTS? Breng dan zeker een bezoek aan de expo VLOEDLIJN. Nog tot 29 maart in MAD-Gallery Hasselt. Kijk hier voor meer info

november 2017

Parallel met de opkomst van het fenomeen fake news doken alumni Sam Vermeylen en Jens Gilis als grafisch duo Atta Robusta in het levenswerk van Mark Peeters. Deze schreef een tekst, “Manifest van Mark de MaanMan”, waarin elk bestaand denkkader ondersteboven wordt gehaald. Doorheen dit herschapen wereldbeeld komen we Armstrong, Jackson en Dutroux op het spoor. De bobijn met rode draad wordt volledig ontsponnen. Het resultaat van dit alles is een combinatie tussen alternatieve wetenschap, woord- en beeldende kunst.

ELITE 17 is een piloot-editie van een jaarlijks terugkerende groepstentoonstelling annex fundraising, samengesteld door vier internationale experts (Koen van den Broek, Lene ter Haar, Eva l’Hoest en Ben Kaufmann). In totaal selecteerden zij tien beloftevolle kunstenaars die net als hen actief zijn in, of afkomstig uit de Euregio Maas-Rijn. De namen van de tien deelnemende kunstenaars worden officieel bekend gemaakt tijdens de opening.

Donderdag 30 november, 19u, PXL-MAD, Hasselt

Zondag 26 november neemt READSEARCH, de typografische onderzoeksgroep van PXL-MAD School of Arts / Universiteit Hasselt, deel aan de nieuwe editie van ‘Dag van de Wetenschap’.

Door middel van verschillende demo’s krijgen bezoekers inzicht in wat leesbaarheidsonderzoek is en hoe dit het leesproces kan ondersteunen. Wil je leesbaarheidsonderzoek eens van dichtbij meemaken dan is dit zeker een aanrader! READSEARCH vindt plaats op zondag 26 november van 10 tot 17u in de grote agora van de Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek.

Momenteel zijn de wanden van de GYM — het atelier voor de 3e bachelor en master studenten Schilderkunst — nog zo goed als onbevlekt, maar donderdag 23 november om 20u exposeren de studenten hun werk voor een ruim(er) publiek.

GYM, Campus Elfde Linie (tussen gebouw A en B), Hasselt