Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

december 2015

Vanaf academiejaar 2016-2017 zal PXL-MAD een Engelstalige opleiding ‘Master in Visual Arts’ aanbieden. Deze éénjarige Engelstalige Masteropleiding wil in de eerste plaats buitenlandse studenten aantrekken en uitnodigen om hun opleiding in de Beeldende Kunsten in Hasselt te vervolledigen. De Engelstalige ‘Master in Visual Arts’ sluit aan op de expertise en internationale reputatie van kunstenaars-onderzoekers David Huycke, Peter de Cupere en Ann Bessemans die nu reeds aan PXL-MAD verbonden zijn.

De voorbije weken gingen tien masterstudenten Vrije Kunsten de uitdaging aan om, met het volledig IKEA arsenaal als grondstof, en een statig herenhuis als locatie, een reeks nieuwe, autonome kunstwerken te produceren. Op de benedenverdieping komt IKEA's Democratisch Design aan bod, de bovenverdieping van deze tijdelijke pop-up wordt bijna volledig ingepalmd door PXL-MAD.

De 2e bachelor studenten Juweelontwerp verkopen tijdens de eindejaarsperiode multipliceerbare sieraden op Tempola Design in Genk. Een ideaal eindejaar geschenk van eigen bodem. Naast de studenten nemen ook een 10-tal alumni deel. 

Klik hier voor meer info

 

 

Vrijdag 27 november gaf de bekende (jeugd)auteur, theatermaker en performer Joke van Leeuwen een lezing/workshop in PXL-MAD. Joke heeft een indrukwekkende carrière uitgebouwd en werd meermaals bekroond in binnen- en buitenland. Een erg intrigerende dame dus.

Joke’s workshop kaderde in de masterstudio 'Word-Image interaction' en werd opengesteld voor alle 3e bachelor en master studenten Grafisch Ontwerp. De belangstelling was dan ook groot.