MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

juni 2023

Nu vrijdag 23 juni worden in C-mine Genk de winnaars van de Wanatoeprijs 2023 bekend gemaakt tijdens de Wanatoe Award Ceremonie. Drie van de tien genomineerden zijn studenten van PXL-MAD: Niaz Mirmobini, Diedre Schwillens en Emily Hutchings. Wie de Wanatoeprijs wint werd bepaald door een tienkoppige jury. Voor de Publieksprijs kan jij zelf stemmen. Zeker doen!

Stem hier voor de Wanatoe Publieksprijs

Peter De Cupere, Olfactorisch kunstenaar en docent en onderzoeker aan PXL-MAD Hasselt, werd reeds vier keer genomineerd voor de Art and Olfaction Award in Los Angeles. In 2018 ontving hij al een Golden Pear Award. Dit jaar won hij met het werk Salt Flowers. De Golden Pear Awards worden jaarlijks uitgereikt en ontvangen honderden inschrijvingen van over heel de wereld.

NEXIT toont de afstudeerprojecten van de bachelorstudenten van PXL-MAD in De Kooi (Grafisch Ontwerp), het AudiTorium in gebouw G (Juweelontwerp & Edelsmeedkunst) en GYM (Vrije Kunsten) op campus Elfde Linie in Hasselt. NEXIT opent woensdag 28 juni om 18:00, aansluitend de proclamaties van de bacherlors, en is voor het ruime publiek gratis te bezichtigen op donderdag 29 juni van 10:00 tot 18:00