MAD ABOUT ARTS? Breng dan zeker een bezoek aan de expo VLOEDLIJN. Nog tot 29 maart in MAD-Gallery Hasselt. Kijk hier voor meer info

november 2016

PXL-MAD ontvangt de gerenommeerde kunstenaar Andrew Livingstone. Andrew onderzoekt in zijn keramische kunstwerken de integratie van digitale media.

19u30 in De Kooi, Gebouw C, Hogeschool PXL, Campus Elfde Linie Hasselt.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Schrijf je hier nog snel in.

Grafisch vormgever en alumnus Bert Dries — beter bekend als 'Musketon' — komt spreken hoe hij als jonge ondernemer en ontwerper werkt voor grote namen zoals Mazda, Coca-Cola...
Verwacht je aan boeiende lezing waarin Bert je mee neemt doorheen zijn creatief denkproces en hoe hij te werk gaat met zijn cliënten.

De lezing is toegankelijk voor studenten, alumni en andere geïnteresseerden.

Schrijf je hier in

Koen van den Broek geeft helende kracht van kunst vorm op de gevels van het AZ Sint-Maarten, het nieuwe ziekenhuis in Mechelen. Met dit project creëerde kunstenaar en docent schilderkunst aan PXL-MAD mogelijks het grootste kunstwerk ter wereld op muren van 220m lengte en 30m hoogte!

 

De Zwitserse curator Antony Hudek is sinds het voorjaar van 2015 directeur van de Antwerpse kunstruimte Objectif Exhibitions. Voorheen was hij o.m. curator van Raven Row (Londen), onderzoekscurator bij Tate Liverpool en hoofddocent aan de John Moores Universiteit (Liverpool).

De expositie 'Some Old, Some New' is met een week verlengd, namelijk tot en met donderdag 17 november. Dan vindt van 17u tot 20u ook de finissage plaats. De expo werd samengesteld door Frank Hendrickx en presenteert werk van Wout Vercammen en vier docenten van PXL-MAD: Caroline Coolen, Bart Van Dijck, Jan Carlier en Lieven Segers.

Donderdag 17 november om 18u30 organiseert PXL-MAD een Artist Talk met Emmanuelle die gemodereerd wordt door kunstcritica