MAD ABOUT ARTS? Breng dan zeker een bezoek aan de expo VLOEDLIJN. Nog tot 29 maart in MAD-Gallery Hasselt. Kijk hier voor meer info

april 2018

Kunstennacht organiseert op donderdag 3 mei van 18 tot 23u tal van kunst- en cultuurevents in Hasselt met open ateliers en musea, performances, exposities, openingen van tentoonstellingen,...  Natuurlijk mag PXL-MAD hier niet ontbreken.

SCHMIEGD, het kunstenaarscollectief van studenten Vrije Kuntsen Stijn Wybouw, Kirsten Vanlangenaeker en Mike Feijen, dat sinds september 2017 huist in CIAP, organiseert een carnavaleske parade door de stad.

Peter De Cupere, kunstenaar en docent aan PXL-MAD School of Arts, won afgelopen week in Londen de 'Golden Pear'. De kunstenaar werd gelauwerd voor zijn indrukwekkend artistiek parcours en onderzoek in de ontwikkeling en uitwerking van de geurkunsten gedurende de afgelopen 20 jaar.

Het was wijlen Jan Hoet (Documenta 9), museumdirecteur en curator, die 20 jaar geleden Peter wist te overtuigen zijn ideeën en praktijk verder te ontwikkelen. Vandaag staat hij daar met zijn grote neus en nevelige olfactorische hersenen. Uitzonderlijk, krachtig en van wereldklasse!

Smoke Flowers van Peter De Cupere, kunstenaar en docent aan PXL MAD, is genomineerd voor de Art and Olfaction Awards in Los Angeles.