MAD ABOUT ARTS? Breng dan zeker een bezoek aan de expo VLOEDLIJN. Nog tot 29 maart in MAD-Gallery Hasselt. Kijk hier voor meer info

september 2018

 

Sinds 1958 was de 'De Lange Gang' de plek voor artistiek onderwijs en onderzoek voor studenten Beeldende Kunsten aan PXL-MAD (voorheen PHIKO, PHL-Arts en MAD-faculty). Momenteel is het gebouw volledig gesloopt en bouwt Hogeschool PXL er binnenkort een nieuwbouw die op een authentieke en innovatieve wijze zal voldoen aan de leer- en werkomgeving van de toekomst. Kijk hier naar een aantal prachtige beelden van de laatste restanten. Fotografie: Piet Seurs

Rite de passage presenteert typografisch werk van studenten (typo)grafische vormgeving van PXL-MAD in Hasselt. De tentoonstelling toont lettertypes ontworpen onder supervisie van dr. Ann Bessemans en haar READSEARCH-team en een selectie uitmuntend typografisch studentenwerk begeleid door docenten grafische vormgeving.

Daarnaast biedt Rite de passage een platform voor alumni hun typografisch werk en belichten we Kenneth Vanoverbeke, 3BA student Grafisch Ontwerp, die de prestigieuze TDC scholarship verkreeg.

Veel schoon volk op de persconferentie van de nieuwbouw voor PXL-MAD. Hogeschool PXL bouwt op de plaatst waar nu 'De Lange Gang' staat een nieuwbouw die op een authentieke en innovatieve wijze zal voldoen aan de leer- en werkomgeving van de toekomst waar onderwijs, onderzoek, dienstverlening en de kunsten samen met instellingen, organisaties en bedrijven een plek krijgen.